13.8 C
Chania
Monday, December 15, 2025

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τον απεργό πείνας Β. Δημάκη: Πέτυχε αυτό που ήθελε – Είμαι περήφανη που τον στήριξα

Ημερομηνία:

«Ο Βασίλης Δημάκης σταματά την απεργία πείνας και δίψας και μεταφέρεται σε κανονικό νοσοκομείο. Διεκδίκησε με σθένος και αξιοπρέπεια, με όπλο τη ζωή του και το δίκιο του, το αναφαίρετο δικαίωμά του στην μόρφωση και στην εξέλιξη.
Στην ζωή όχι ως βιολογική ύπαρξη, αλλά ως περιεχόμενο αξιών. Και το κέρδισε. Είμαι περήφανη που τον υπερασπίστηκα», αναφέρει στη δήλωσή της η Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά την απόφαση του Β. Δημάκη να σταματήσει την απεργία έπειτα από διαβεβαιώσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι θα έχει άμεσα πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο.

«Περήφανη για την εξαίρετη συνάδελφο δικηγόρο του, Ηλέκτρα-Λήδα Κούτρα, που τον υπερασπίζεται και τον εκπροσωπεί με ευσυνειδησία κι αυταπάρνηση όλο αυτό το διάστημα.

Περήφανη για τον άνθρωπο αυτόν, το Βασίλη, που στα 39 του χρόνια, κρατούμενος όλη σχεδόν την ενήλικη ζωή του, έδωσε μάθημα ζωής, συνέπειας κι αξιοπρέπειας σε όλους».

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ