19.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

Η Ισραηλινών συμφερόντων Belvedere πίσω από την νέα εκκένωση της κατάληψης Rosa Nera – Αποκαλυπτικό έγγραφο Τμήματος Τεχνικών Ερευνών Αναστήλωσης και Προδιαγραφών του Υπουργείου Πολιτισμού

Ημερομηνία:

Φαίνεται ότι η ισραηλινών συμφερόντων Belvedere λειτουργεί όπως το κράτος του Ισραήλ. Αδιαφορεί πλήρως για τους “ιθαγενείς” και προχωρά στους σχεδιασμούς της με τη στήριξη επιλεγμένων αρχών.

Παρά του ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο δεν έχει δώσει σχετική έγκριση, δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη για ξενοδοχείο στο νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Χανίων, παρά του ότι το κτίριο παραχωρήθηκε από το δημόσιο στο Πολυτεχνείο Κρήτης για συγκεκριμένους σκοπούς που συνδέονται με την εκπαίδευση και όχι για τουριστική εκμετάλλευση, παρά του ότι το κτίριο αποτελεί Νεότερο Μνημείο της πόλης των Χανίων, παρά την εκφρασμένη εναντίωση της μεγάλης πλειοψηφίας του Χανιώτικου λαού και των φορέων του, η εταιρεία Belvedere βρίσκει τρόπο να προχωρήσει τη διαδικασία με την ξενοδοχοποίηση των κτιρίων!

Σύμφωνα με έγγραφο το οποίο υπογράφει η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Τεχνικών Ερευνών Αναστήλωσης και Προδιαγραφών Ουρανία Τσερπέλη (χημικός μηχανικός) του Υπουργείου Πολιτισμού αποφασίζει τη χορήγηση άδειας: Α) Δειγματοληψίας και Ανάλυσης δομικών υλικών και Β) Διερευνητικών εργασιών στο διατηρητέο κτίριο της πρώην V Μεραρχίας και στα συνοδά κτίρια των Παλαιών Στρατώνων και των Φυλακών, στον λόφο Καστέλλι, φερόμενης ιδιοκτησίας Πολυτεχνείου Κρήτης, διάρκειας ενός (1) έτους, στον κ. Χ. Χιώνη, Πολιτικό Μηχανικό, εκπρόσωπο της Τεχνικής Εταιρείας Χ. Χιώνης Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε., στο πλαίσιο εκπόνησης μελέτης αποκατάστασης των κτιρίων των παλαιών Στρατώνων, των παλαιών Φυλακών και του διατηρητέου Μνημείου της πρώην V Μεραρχίας στο λόφο Καστέλλι, στην παλιά πόλη Χανίων και αλλαγή χρήσης σε παραδοσιακό ξενοδοχείο Α ́ τάξης, ιδιοκτησίας Πολυτεχνείου Κρήτης και με ανάδοχο φορέα την Belvedere ΕΠΕ.

Υπενθυμίζουμε ότι η εταιρεία Belvedere ΕΠΕ, είχε εκμισθώσει από το Πολυτεχνείο Κρήτης τα κτίρια για 25 έτη με αντίτιμο τα 8,9 εκατ. ευρώ με στόχο την τουριστική αξιοποίησή τους.

Σύμφωνα με τα πλάνα της εταιρείας το κυρίως κτίριο της Μεραρχίας Κρητών θα μετατραπεί σε boutique hotel 40 δωματίων.

Ένα ακόμη κτίριο θα ανακαινιστεί και θα μετατραπεί σε συνεδριακό και εκθεσιακό κέντρο ενώ στο μεγάλο υπαίθριο χώρο μπροστά από τα κτίρια θα δημιουργηθούν ανοικτό εστιατόριο και μπαρ καθώς και ανοικτός χώρος για την τέλεση γάμων και άλλων events.

Στα πλάνα υπάρχει και η δημιουργία πισίνας στον εξωτερικό χώρο – πάνω από τα αρχαία της Αρχαίας Κυδωνίας – κάτι το οποίο μετά τις εντονότατες αντιδράσεις μάλλον εγκαταλείφθηκε.

Belvedere στα ιταλικά σημαίνει όμορφη θέα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ