Μια υπόθεση ομαδικού βιασμού στη Ρώμη την Πρωτοχρονιά του 2021 έφερε στο φως η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, αποκαλύπτοντας συγκλονιστικές λεπτομέρειες. Η 16χρονη τότε, κοπέλα από την Ισπανία είχε πέσει θύμα ομαδικού βιασμού την Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2021 που διοργανώθηκε σε ακατοίκητη βίλα, στα βορειοδυτικά προάστια της Ρώμης στην περιοχή Primavalle, η οποία ανήκε στον πατέρα ενός εκ των ανηλίκων που μετείχαν στο πάρτι.

H 16χρονη, κόρη Ισπανού διπλωμάτη, κατήγγειλε στις αρχές στις 2 Γενάρη ομαδικό βιασμό σε αυτό το «πάρτι». «Τη μεταχειρίστηκαν με περιφρόνηση, σαν αντικείμενο», ανέφεραν τα δικαστικά έγγραφα μεταξύ άλλων.

Όλα ξεκίνησαν σε ένα πάρτι- παγίδα όπως αναφέρει η La Reppublica. Mια κοπέλα γίνεται ο ‘συνδετικός κρίκος’ μεταξύ των δύο περιοχών, και κάπως έτσι διοργανώνεται ένα prive πάρτι με ναρκωτικά και αλκοόλ.

Η κοπέλα κάποια στιγμή βρίσκεται σε ένα από τα δωμάτια της βίλας περικυκλωμένη από πέντε αγόρια. Η παρέα της έχει αποχωρήσει και εκείνη μάλλον υπό την επήρεια ναρκωτικών, τα οποία σύμφωνα με την ίδια της τα χορήγησαν άθελά της, αδυνατεί να φέρει αντίσταση. Τα πέντε αγόρια φέρεται να τη βίαζαν για περίπου 3 συνεχόμενες ώρες.

«Δεν μπορούσα να περπατήσω, κοίταζα τους τοίχους, έπινα και κάπνιζα… δεν ξέρω εάν κάποιος μου έριξε κάτι στο ποτό. Ένιωθα ότι θα λιποθυμήσω, σαν να είχα εξωσωματική εμπειρία. Θυμάμαι ότι ήμουνα σε ένα δωμάτιο με κάποια αγόρια, που με έπιαναν, με ακουμπούσαν… αντιστάθηκα, αλλά δεν είχα δύναμη… δεν είχα πλήρως τις αισθήσεις μου», αναφέρει το κορίτσι στην κατάθεση του, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica.

Δέκα ακόμα άτομα, ανήλικοι και ενήλικοι, άνδρες και γυναίκες, κατηγορούνται ότι προμήθευσαν το «πάρτι» με αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες.

«Δεν θυμάμαι καν πότε πήγε μεσάνυχτα», αναφέρει η 16χρονη στην κατάθεσή της. «Αγόρια γύρω μου με προσέβαλαν, ένας τραβούσε τα μαλλιά μου, άλλος κρατούσε το κεφάλι μου… Όταν ξύπνησα ένιωσα σαν να είχα hangover από ναρκωτικά, πονούσα παντού. Πήγα στην τουαλέτα και κοίταξα τα πόδια μου.. ήταν γεμάτα μελανιές. Μελανιές είχα και στα χέρια. Είχα ματώσει και φορούσα ένα μπλουζάκι που δεν ήταν δικό μου. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα, ούτε καν να μιλήσω. Κάθισα και τηλεφώνησα στον πατέρα μιας φίλης μου [σ.σ. το κορίτσι είχε φθάσει στην Ιταλία χωρίς τους γονείς της για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές]. Ήμουν μόνη μου πάνω σε ένα στρώμα χωρίς σεντόνια. Στο σπίτι της φίλης μου, ξέσπασα σε κλάματα, δεν μπορούσα ούτε στον καθρέφτη να κοιταχτώ, ένιωθα αηδιασμένη με ό,τι συνέβη, δεν μπορούσα ούτε το κορμί μου να αγγίξω. Την επόμενη ημέρα μου είπαν ότι ένα αγόρι έδειξε σε όλους τη ματωμένη μπλούζα μου».

Οι αρχές εστίασαν την έρευνά τους σε 30 άτομα, ενώ άρχισαν να δημοσιοποιούνται οι επικοινωνίες μέσω chat, που είχαν μερικοί από τους «καλεσμένους», μεταξύ αυτών και ανήλικοι. «Θα βρούμε τον μελά μας» γράφει ένας… «Πρέπει να πεις ότι δεν γνωριζόμαστε», απαντά άλλος, «και ότι δεν με είδες να κάνω κάτι»… «Παιδιά, ας συμφωνήσουμε τι θα πούμε…. κανείς δεν την υποχρέωσε, ήταν μεθυσμένη», γράφει ένας τρίτος. Ένας από τους συλληφθέντες, περηφανευόταν λίγες ώρες μετά τον βιασμό ότι έχει το «ματωμένο μπλουζάκι» της κοπέλας.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις της 16χρονης έδειξαν την παρουσία κοκαΐνης στο αίμα αλλά και μιας ουσίας που έχει τις ίδιες επιπτώσεις με το «χάπι βιασμού». Η αστυνομική έρευνα ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2021. Προ ολίγων ημερών, και μέχρι στιγμής, αποφασίστηκαν μέτρα προφυλάκισης για τρεις βιαστές (δύο εκ των οποίων 19 και σχεδόν 22 ετών) όπως και σε βάρος 15 ανηλίκων για προμήθεια ναρκωτικών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στο πάρτι ήταν παρών και στενός συγγενής ενός πρώην πρωθυπουργού, μαζί με την 17χρονη κοπέλα του, κόρη γνωστής τηλεπερσόνας. Παράλληλα, στις καταθέσεις γίνεται ευρεία αναφορά στην χρήση ναρκωτικών ουσιών όπως κοκαϊνη, χασίς, Xanax και Rivotril.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της ιταλικής αστυνομίας, εκείνο το απόγευμα της παραμονής Πρωτοχρονιάς 2020 προς 2021, είχαν μαζευτεί δύο παρέες αντρών, μία από την περιοχή  Torrevecchia και Primavalle και μία από την περιοχή Parioli, που είχαν συναντηθεί αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν και διοργάνωναν “πάρτυ οργίων” με αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες.

Με πληροφορίες από  Domani και La Repubblica