14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου ανακοίνωσε πως ο ΕΟΠΥΥ θα καλύπτει πλέον ιατρικά έξοδα στους εγκαυματίες

Ημερομηνία:

Μετά την επίθεση με βιτριόλι, η Ιωάννα Παλιοσπύρου κατάφερε όχι απλώς να ξαναφτιάξει τη ζωή της αλλά και να γίνει σύμβολο δύναμης για όσους/ες βίωσαν ένα ανάλογο περιστατικό που τους άλλαξε εντελώς τη ζωή.

Η ίδια εκτός από το να δίνει δύναμη μέσω των δράσεων της αλλά και των social media, αποφάσισε να προβεί σε δραστικές κινήσεις προκειμένου η Πολιτεία να βρίσκεται πιο κοντά στους εγκαυματίες.

Μια από αυτές είναι το Μητρώο Εγκαυματιών με το οποίο, όπως εξηγεί σε νέα ανάρτηση, θα καλύπτονται πλέον πολλά υλικά από τον ΕΟΠΥΥ και δεν θα τα βάζουν οι ίδιοι οι εγκαυματίες από την τσέπη τους.

Συγκεκριμένα, η Ιωάννα Παλιοσπύρου έγραψε στο λογαριασμό της στο Instagram:
«Πολύ χαρούμενη αλλά περισσότερο συγκινημένη, για την πραγματοποίηση, επιτέλους, του Μητρώου Εγκαυματίων στη χώρα μας.

Τι σημαίνει αυτό; Πως πολλά από τα υλικά που χρειαζόμαστε και που έπρεπε να πληρώνουμε από την τσέπη μας, όσοι μπορούσαμε δηλαδή… πλέον θα καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ.

Οι εγκαυματίες, όπως και όλοι οι πολίτες της χώρας, θέλουν να αισθάνονται ασφάλεια και πως η Πολιτεία στέκεται δίπλα τους με κατανόηση και υποστήριξη.

Η δίκη μου επίθεση υπήρξε αφορμή ώστε να βγει το θέμα στην επιφάνεια, ο κόσμος να κατανοήσει περισσότερο την εικόνα μας και τα προβλήματα μας. Ελπίζω πλέον σιγά σιγά να εκπαιδευόμαστε, να εξοικειωνόμαστε με αυτή την εικόνα, μειώνοντας έτσι τον ρατσισμό της ουλής, που πολλοί από εμάς βιώνουμε.

Ελπίζω πλέον σιγά σιγά να εκπαιδευόμαστε, να εξοικειωνόμαστε με αυτή την εικόνα, μειώνοντας έτσι τον ρατσισμό της ουλής, που πολλοί από εμάς βιώνουμε».

Συχνά μου ζητάτε να γίνω η φωνή σας, ώστε να εξηγήσω, να ζητήσω και να εξευμενίσω κάποια σημαντικά θέματα.

Ευελπιστώ αυτή να είναι μόνο η αρχή της συμβολής μου, στην αποδοχή των εγκαυματιών από την κοινωνία μας και την ασφαλή επανένταξη μας πίσω στη ζωή».

Δείτε τη νέα της ανάρτηση:

 

"google ad"

 

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ