14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Η Κίνα φωτογράφισε για πρώτη φορά ολόκληρη την επιφάνεια του Άρη – Εντυπωσιακές εικόνες από το σκάφος «Tianwen-1»

Ημερομηνία:

Σε μια ιστορική στιγμή προχώρησε η Κίνα, καθώς για πρώτη φορά στα χρονικά φωτογράφισε ολόκληρη την επιφάνεια του Άρη.

Πιο συγκεκριμένα, ένα κινεζικό διαστημικό σκάφος κατάφερε να φωτογραφήσει ολόκληρη την επιφάνεια του πλανήτη Άρη, συμπεριλαμβανομένου του νότιου πόλου του.

Το μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος Tianwen-1 έκανε τον κύκλο του Άρη περισσότερες από 1.300 φορές από τις αρχές του περασμένου έτους, όπως αναφέρουν κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας.

Το κινεζικό Tianwen-1 έφτασε με επιτυχία στον Κόκκινο Πλανήτη τον Φεβρουάριο του 2021 στην πρώτη αποστολή της χώρας στον Άρη. Ένα ρομποτικό όχημα εξερεύνησης έχει αναπτυχθεί από τότε στην επιφάνεια ενώ ένας δορυφόρος παρατηρούσε τον πλανήτη από το διάστημα.

Μεταξύ των εικόνων που τραβήχτηκαν από το διάστημα ήταν οι πρώτες φωτογραφίες του νότιου πόλου του Άρη, όπου βρίσκονται σχεδόν όλοι οι υδάτινοι πόροι του πλανήτη.

Άλλες φωτογραφίες που τράβηξε το Tianwen-1 απεικονίζουν το φαράγγι Valles Marineris, μήκους 4.000 χιλιομέτρων, και κρατήρες πρόσκρουσης σε ορεινές περιοχές στα βόρεια του Άρη, γνωστές ως Arabia Terra.

Το Tianwen-1 έστειλε επίσης εικόνες υψηλής ανάλυσης του χείλους του τεράστιου κρατήρα Maunder, καθώς και μια κάτοψη του ηφαιστείου Ascraeus Mons, ύψους 18.000 μέτρων, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά από το διαστημόπλοιο Mariner 9 της NASA περισσότερα από πενήντα χρόνια πριν.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...