14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή για τη δίωξη στον Σεραφείμ Ρίζο

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή παίρνει θέση αναφορικά με τη δίκη του Σεραφείμ Ρίζου, έπειτα από μήνυση σε σχέση με τα γεγονότα του Ιουνίου του 2012 με μέλη της Χρυσής Αυγής.
Γράφει σχετικά στην ανακοίνωση:

Στις 15 Ιουνίου γίνεται η δίκη του Σεραφείμ Ρίζου μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων, Δημοτικού Συμβούλου με την «Ανταρσία στα Χανιά» και μέλους της ΚΕΕΡΦΑ έπειτα από μήνυση του χρυσαυγίτη Βολουδάκη Στυλιανού με την κατηγορία ότι παρακίνησε άγνωστα άτομα να τον χτυπήσουν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του Ιουνίου του 2012.

Η Χρυσή Αυγή με αυτή την μήνυση, όπως και με τόσες άλλες, προσπαθεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα: Ο σύντροφος Σ. Ρίζος ως υποψήφιος βουλευτής, τότε, βρισκόταν μαζί με άλλους συναγωνιστές στο εκλογικό περίπτερο περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς την ώρα που ο χρυσαυγίτης τον κατηγορεί για την επίθεση! Το τάγμα εφόδου που είχε στήσει εκείνη την περίοδο η Χρυσή Αυγή στα Χανιά ευθύνεται για μια σειρά επιθέσεις σε μετανάστες και αντιφασίστες νεολαίους, όπως και για την καταστροφή εκλογικών περιπτέρων κομμάτων της Αριστεράς κατά την ίδια προεκλογική περίοδο!

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε την επανάληψη της στάσης προνομιακής μεταχείρισης που επιφυλάσσεται στη ναζιστική εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής από μηχανισμούς του κράτους και της δικαιοσύνης με την αποφυλάκιση του δολοφόνου Ρουπακιά, την παραγραφή του ρατσιστικού πογκρόμ του 2011 στο κέντρο της Αθήνας,την συνεργασία με τα ΜΑΤ εναντίον διαδηλωτών και αλληλέγγυων στους πρόσφυγες στον Πειραιά…

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να σέρνονται σε δίκες αγωνιστές του εργατικού και αντιφασιστικού κινήματος όταν οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν κυκλοφορούν ελεύθεροι συνεχίζοντας να οργανώνουν την εγκληματική δράση της συμμορίας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να στήνεται ξανά βιομηχανία διώξεων αγωνιστών την ίδια στιγμή που υπάρχει η πιο μεγάλη καθυστέρηση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Καλούμε τους μαζικούς φορείς και τα συνδικάτα να στηρίξουν τον σ. Ρίζο. Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία, κάθε αντιφασίστα και δημοκράτη αγωνιστή να δώσουμε μαζικό παρόν στα δικαστήρια την Τετάρτη 15 Ιούνη 9πμ

Ψηφίσματα συμπαράστασης έχουν ως τώρα εκδώσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ στα Χανιά, ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Χανίων, η ΕΛΜΕ Χανίων, σύλλογοι εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα όπως οι ΣΕΠΕ «Αριστοτέλης», Α Αθηνών, Πειραιά “η Pρόοδος”, Νίκαιας, Κερατσινίου – Περάματος, Ιεράπετρας, Μεσσηνίας, Μολάων, Μαρούσι, Γ ΕΛΜΕ, Κ Σωτηρίου Ανατολικής Αττικής, Νήσων Αργοσαρωνικού, Περικλής, Δυτικής Αττικής, Αιγάλεω και πολλοί άλλοι καθώς και άλλοι που πρόκειται να εκδώσουν στη συνέχεια.
Απαιτούμε την άμεση παύση της δίωξης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...