20.8 C
Chania
Tuesday, April 30, 2024

Η καταστροφή των χημικών της Συρίας και τα πετρέλαια της Κρήτης σε διεθνές επιστημονικό συνέδριο στη Βουδαπέστη – Άγνοια των Ευρωπαίων για τα τεκταινόμενα στη Μεσόγειο

Ημερομηνία:

Ουδείς από τους επιστήμονες και τις αρχές από διάφορες χώρες της Ευρώπης που συμμετείχαν σε διεθνές συνέδριο στη Βουδαπέστη δεν είχαν την παραμικρή ιδέα σχετικά με το τι συνέβη στη γειτονιά μας, στη Μεσόγειο, με την καταστροφή των χημικών της Συρίας. Αυτό επισημαίνει ο Δρ. Αιμίλιος Δασύρας σε αυτή την αναφορά που έστειλε στην εφημερίδα μας για το συνέδριο στο οποίο ήταν και ομιλητής δίνοντας δύο ομιλίες: μία για τα χημικά της Συρίας και μία δεύτερη για τα πετρέλαια της Κρήτης. Έκπληκτος και αυτός από την άγνοιά τους και το ενδιαφέρον που έδειξαν για την υπόθεση των χημικών τους είπε χαρακτηριστικά ότι τελικά, με τη συμπεριφορά μας, είναι αναπόφευκτο η Μεσόγειος «απο MARENOSTRUM πουτην ονομαζεται (δηλαδή ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΑΣ),σε λιγο να την ονομάζουμεMAREMORTO δηλαδή (NEΚΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ). Διαβάστε τη σχετική ανταπόκριση που έστειλε στην εφημερίδα μας, η οποία παρουσιάζει ενδιαφέρον:

Γραφει ο Δρ.ΑιμίλιοςΔασύρας,γεωλόγος

Με επιτυχία διεξήχθησαν οι εργασίες του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου που εγινε στην Βουδαπέστη απο 3-7 Σεπτεμβρίου.

Στο συνεδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Λατινικη Αμερική, Η.Π.Α, Ασια, Ευρώπη και Αφρική.
Χαιρετισμούς εκαναν ο Καρδινάλιος PeterTurkson, ο Αρχιεπίσκοπος της Βουδαπέστης και ο Γ.Γραμματέας του ”Αρχιερατικού Συμβουλίου για την Δικαιοσύνη και την Ειρήνη” στη Ρωμη Mons.MarioToso όπως επισης και αξιωματουχοι της Ουγγαρίας και της Ε.Ε.
Στο συνέδριο συμμετείχα ως ομιλητής και αναφέρθηκα σε δυο βασικα θεματα:

1.Η καταστροφή των ”Χημικών Οπλων της Συρίας” στην Λίμνη-Θάλασσα Μεσόγειο

2.Τα Κοιτάσματα των Υδρογονανθράκων και του Φυσικού αερίου,νότια της Κρήτης,γεωπολιτική και οικονομική σπουδαιότητα για την Κρήτη και την Ελλάδα

1.Αναφέρθηκα στις δυο επιστολές που είχα στείλει στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου MartinSchultzkαι στην Βαρωνέσα CathrinAshston,υπεύθυνη των εξοπλιστικών προγραμμάτων στίς οποίες εξηγούσα οτι απο Γεωλογικής αποψης η Υδρόλυση των ”Χημικών Οπλων” στην Μεσόγειο,την οποία λογω των Γεωλογικών-σχηματισμών της την ονομάζω Λίμνη-Θάλασσα και οχι Θάλασσα,δεν θα επρεπε να πραγματοποιηθούν τετοιου ειδους διεργασίες εν πλώ διοτι μια κακοτεχνία ή διαρροή θα μπορούσε να καταστρέψει την υπάρχουσα Θαλάσσια Ζωή στο διηνεκές, καθ’οσον το
μονο  ανοιγμα για επικοινωνία που εχει με τον Ατλαντικό Ωκεανό ειναι το ”ρήγμα του Γιβραλτάρ” το οποίο δημιουργήθηκε πρίν 6 εκατομύρια χρόνια.

Οι επιστολές που ελαβα,ως απάντηση και απο τους δυο αξιωματούχους της Ε.Ε.διευκρίνιζαν οτι εχουν παρθεί όλα τα αναγκαία μέτρα ωστε να μην δημιουργηθει καταστροφή στο περιβάλον. Παρεδωσα στο Προεδρείο τις απαντητικές επιστολές και τα ντοκουμεντα των εργασιών που μου ειχαν στείλει,οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο Επισκοπος MarioToso ενδιαφέρθηκε για ολη αυτή την ενημέρωση,μου ειπε οτι δεν το γνωρίζει το θέμα αυτό και θα το ερευνήσει μολις επιστρεψει στη Ρωμη και θα εχομε επικοινωνία.

Αυτό που μου προξένησε ομως εντύπωση ηταν οτι ουτε οι Ιταλοί,ουτε οι Μαλτέζοι ουτε γενικά οι Ευρωπαίοι γνώριζαν για ολες αυτές τις ενέργειες της ”Καταστροφής των Χημικών Οπλων της Συρίας” που εγιναν στην Μεσόγειο.

Τελικά,τους τονισα,οτι οι μόνοι που διαμαρτυρηθήκαμε εντονα,για την ”Μεσογειό μας” ειμαστε εμείς στην Κρητη και στην Ελλάδα.
Τους ειπα δε,οτι απο MARENOSTRUM πουτην ονομαζεται (δηλαδή ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΑΣ),σε λιγο θα την ονομάζεται MAREMORTO δηλαδή (NEΚΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ).

2.Στην επομενη ομιλία αναφέρθηκα για τα Κοιτάσματα των Υδρογονανθρακων και του Φυσικού αερίου Νότιας τηςΚρήτης,τονίζοντας την γεωπολιτική σημασία και το οικονομικό όφελος που θα εχει η Χώρα μας,αλλά και το όφελος τηςΕ.Ε.απο τα κοιτασματα αυτά της Κρήτης,που οπως εχει υπολογιστει θα μπορούσαμε να τροφοδοτόυμε με φυσικό αεριο την Ευρωπαϊκή Ενωση για περιπου 100 χρόνια.
Και θα ειναι αιτια να δημιουργηθούν χιλιαδες θεσεις εργασιας για τους νεους εργαζόμενους και το επιστημονικό προσωπικό. Τελικα θα ειναι και ενας μοχλός αναπτυξης για την Κρητη και την Ελλαδα και ενα μεσον να ειμαστε συνεπεις προς το μεγαλο χρέος μας.

Στο Προεδρείο παρέδωσα φωτοτυπίες απο δημοσιεύσεις που εχω γραψει σε Χανιωτικες εφημεριδες και ομιλίες που εχω κανει,στα μεσα ενημερωσης για την υπαρξη των κοιτασμάτων στην Κρήτη,απο το 1982.

Μετα το τελος της παρουσίασης,αυτων των θεματων,αφου μου δοθηκε και επι πλεον χρονος ομιλιας,οι συνεδροι καταχειροκρότησαν την παρουσίαση,ευχόμενοι ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.

"google ad"

Κατα την διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου επισκεφθήκαμε τον Καθεδρικό Ναο της Παναγίας στη πόλη Esztergom ,οπου κατω απο τον Ναό ειναι μια τεραστια κατακόμβη οπου ειναι θαμενοι οι Καρδινάλιοι και Επισκοποι. Εκει ειναι και ο τάφος του Ηρωικού Καρδινάλιου JosephMindszenty,o οποίος διώχθηκε και καταδικαστηκε σε ισόβια κατα την διάρκεια του προηγούμενου Καθεστώτος στην Ουγγαρία.

Κατα την διαρκεια αυτών των ημερών,του συνεδρίου, ειχα συναντήσεις μεσυναδελφους ερευνητές, οικονομολόγους και αξιωματούχους της Ε.Ε.και της Ουγγαρίας. Τους μιλησα για τους Ελληνες και την Ελλάδα. Ολοι με συμπάθεια ειχαν κατι καλο να πουν για την Χώρα μας και τον Λαό μας.

Τους καλεσα να επισκεφθούν την Ελλάδα και μου υποσχεθηκαν οτι αυτο θα γινει συντομα μιας και ειναι μια απο τις επιθυμίες τους.

Μιλήσαμε και ανταλλαξαμε απόψεις με ολους και για ολα,απο ολα τα μηκη και τα πλατη του Κόσμου. Καταλάβαμε οτι ο κόσμος ολος ειναι μια ”Γειτονια”.

Ετσι καθε ταξίδι που κανομε ειναι ενα ”Ταξίδι στις Γειτονιές το Κόσμου”

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ