23.8 C
Chania
Monday, September 16, 2024

Η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ στο δικτύο των πόλεων της Metropolitan Opera στην Ελλάδα

Ημερομηνία:

Τα Χανιά προστίθονται στο δίκτυο αιθουσών προβολής του βραβευμένου προγράμματος παραστάσεων της “METROPOLITAN OPERA” της Νέας Υόρκης, ενός ξεχωριστού πολιτιστικού θεάματος για τους φίλους της Οπερας με την υπογραφή των πλέον καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας Λυρικής Σκηνής. Αυτό υπογράμμισε η πρόεδρος της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-ΚΑΜ Νάνου Αγγελάκη σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες το πρωί με αφορμή τη συνεργασία με τον Ομιλο Antenna, για την αναμετάδοση σημαντικών έργων όπερας.

Οι προβολές ξεκινούν στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Κήπο” την Τετάρτη 31 Ιουλίου, ώρα 9μ.μ., με το έργο του Georges Bizet «Carmen». Να σημειωθεί ότι ο όμιλος Antenna έχει ξεκινήσει από ιόν Οκτώβριο 2011 μια σημαντική πολιτιστική πρωτοβουλία έχονιας εξασφαλίσει την αποκλειστική συνεργασία, με την “METROPOLITAN OPERA της Νέας Υάρκης”, για 3 έτη για την Ελλάδα και την Κύπρο. Από την πλευρά του ο υπεύθυνος θεμάτων πολιτισμού κ. Λεωνίδας Μανωλικάκης αναφέρθηκε στο πρώτο έργο που θα παρουσιαστεί στη πόλη μας που είναι η «Carmen» του Georges Bizet, λέγοντας ότι« πρόκειται για μια παραγωγή της σεζόν 2009-10 η οποία κατέχει το ρεκόρ πωλήσεων εισιτηρίων του προγράμματος “Liνe In HD” στην ιστορία της Metropolitan Opera. Η επιτυχημένη σκηνοθεσία του Richard Eyre παρουσιάζει την Elina Garanca στον ρόλο της ομώνυμης γοητευτικής τσιγγάνας, απέναντι στον Roberto Alagna που υποδύεται τον παθιασμένο Δον Χοσέ. Η Κάρμεν είναι ένα έργο για το σεξ. τη βία και τον ρατσισμό και το συμπέρασμα του είναι η ελευθερία. Είναι ένα από τα ακατάλυτα αριστουργήματα της τέχνης και είναι σέξι, από οποιαδήποτε άποψη». Είσοδος: 15 ευρώ. Φοιτητικό: 10 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων στη Πλατεία Δημοτικής Αγοράς: 9 π.μ. 2 μ,μ.

Πρόγραμμα προβολών κατά τη διάρκεια του χειμώνα: Χώρος: “ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ” 1. Ευγένιος Ονιέγκιν -Tchaikoνsky – 5 Οκτωβρίου 2013 στις 7.55 μ.μ. 2. Τόσκα – Puccini – 9 Νοεμβρίου 2013 στις 7.55 μ.μ. 3. Φάλοταφ – Giuseppe Verdi -14 Δεκεμβρίου 2013 στις 7.55 μ-μ· 4.  Ρουσάλκα – Dνorak – 8 Φεβρουαρίου 2014 οτις 7.55 μ.μ. 5.     Πρίγκιπας    Ιγκόρ – Alexander Borodin -1 Μαριί-ου 2014 οτις 7 μ.μ. 6. Λα Μποέμ – Puccini – 5 Απριλίου 2014 στις 7.55 μ.μ. 7. Η Σταχτοπούτα – Rossini -10 Μαΐου 2014 στις 7.55 μ.μ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ ο «επίδοξος δολοφόνος» του Τραμπ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ εμφανίζεται ο...

Μεγάλη προσέλευση κόσμου στο STAVROS BLUE MOON | Φωτός

Η εκδήλωση "STAVROS BLUE MOON", που διοργανώθηκε από τον...

Υπερ-αδειοδότηση, υπερ-ανάπτυξη και πρωταθλητισμός στην εγκατάσταση έργων ΑΠΕ!

Της Βάννας Σφακιανάκη O Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ)...

Κρήτη: Έπιασαν τους απατεώνες που εξαπάτησαν ηλικιωμένη με λάφυρο χιλιάδες ευρώ

Σε μια επιτυχημένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, εξιχνιάστηκε...