15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Η ΚΝΕ Χανίων χαιρετίζει τον αγώνα μαθητών και γονέων στο ΕΠΑΛ Κισσάμου για ασφαλές σχολείο

Ημερομηνία:

Η ΤΟ Χανίων της ΚΝΕ χαιρετίζει τον αγώνα των μαθητών και των γονέων τους στο ΕΠΑΛ Κισσάμου που διεκδικούν ασφαλές σχολείο με κατάλληλες υποδομές για τα εργαστήριά τους.

Υπενθυμίζεται πως από το 2019 το ΕΠΑΛ έχει κατεδαφιστεί λόγω του σεισμού και οι μαθητές κάνουν μάθημα σε προκάτ αίθουσες. Τα εργαστήρια των ηλεκτρολόγων γίνονται σε αίθουσες με γυμνά καλώδια με κίνδυνο ηλεκτροπληξίας, ενώ οι μηχανολόγοι και οι γεωπόνοι δεν έχουν κάνει κανένα εργαστήριο. Δεν υπάρχουν αθλητικές υποδομές, σκέπαστρα, προαύλιο.

Η ΤΟ Χανίων στην ανακοίνωσή της τονίζει:

«Είναι απαράδεκτο εν έτει 2023 που η τεχνολογία και η επιστήμη έχουν αναπτυχθεί σε τέτοιο βαθμό, να υπάρχουν σχολεία σε αυτήν την κατάσταση. Είναι απαράδεκτο την ώρα που χτίζονται με fast track διαδικασίες μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στον νομό, οι μαθητές να περιμένουν εδώ και 4 χρόνια να χτιστεί το σχολείο τους. Αιτία για αυτό έχει η πολιτική του κόστους-οφέλους, η πολιτική που θυσιάζει στο βωμό του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων τις ανάγκες των μαθητών. Αυτή την πολιτική ακολουθούν τόσο η περιφέρεια όσο και η κυβέρνηση που οι μεν ρίχνουν το μπαλάκι στους δε για να κρύψουν τις ευθύνες τους.

Η κατάσταση στο ΕΠΑΛ Κισσάμου είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που βάζει επίκεντρο το κέρδος των μεγάλων επιχειρήσεων. Για αυτό, η κατασκευή του σχολείου γίνεται μέσω εργολαβίας που ενώ δίνονται στον ιδιώτη εκατομμύρια ευρώ από το κράτος, το σχολείο ακόμη να κατασκευαστεί. Όλη την εβδομάδα οι μαθητές σε όλη την Ελλάδα και στα Χανιά διαμαρτύρονται για το έγκλημα στα Τέμπη διεκδικώντας μέτρα ασφαλείας στα μέσα μεταφοράς και στο σχολεία. Έτσι, οι μαθητές στο ΕΠΑΛ Κισσάμου ξεκαθαρίζουν πως δε θα επιτρέψουν να γίνει κάποιο τέτοιο έγκλημα στο σχολείο τους διεκδικώντας να λυθεί αμέσως το κτηριακό τους πρόβλημα. Τώρα η οργή να γίνει δύναμη ανατροπής της πολιτικής που θυσιάζει τις ανάγκες μας για το κέρδος των πλουσίων.

Ως εδώ να φωνάξει κάθε νέος και νέα που βλέπει να γκρεμίζονται τα όνειρά του για να μάθει την ειδικότητα που επέλεξε στο ΕΠΑΛ. Η ΚΝΕ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των μαθητών και των γονέων τους που διεκδικούν το αυτονόητο στον 21ο αιώνα, ασφαλές σχολείο.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...