16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Η κοινωνία… σε σταυροδρόμι

Ημερομηνία:

Γράφει ο Βαγγέλης Πάλλας
Δημοσιογράφος I.J.F.

«Αχ Ελλάδα σ’αγαπώ
 και βαθιά σ’ευχαριστώ
γιατί μ’έμαθες να ξέρω
ν’ανασαίνω όπου βρεθώ
να πεθάνω όπου πατώ
και να μην σε υποφέρω»

Είναι λίγος ο καιρός που ο φόβος με την υποστήριξη των συστημικών ΜΜΕ, ξαναχτύπησε την πόρτα μας, προσφέροντας ανασφάλεια-φόβο-αναταραχή τόσο στην προσωπική μας ζωή όσο και στην ελληνική κοινωνία, καθιστώντας την κοινή γνώμη να έχει αναστολές, τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον.

Αυτός ο φόβος και η αβεβαιότητα για το μέλλον καλλιεργήθηκε εκ των έσω από μέσα από την κοινωνία από εκείνες τις δυνάμεις που ελέγχουν τα ΜΜΕ και τα ισχυρά οικονομικά συγκροτήματα.

Είναι γνωστό ότι η ελληνική κοινωνία έχει μνήμη και γνώση. Γιατί αυτές οι δυνάμεις που συσώρευσαν στον ελληνικό λαό χρόνια τώρα εμφύλιο-δικτατορία-μεταπολίτευση, έρχονται τώρα να τον σώσουν, φορτώνοντας τον με πολιτικές λιτότητας.

Η ιστορία και η θέληση του ελληνικού λαού τους διέψευσε, αναδεικνύοντας μια νέα κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή, να διαχειριστεί όλα τα συσωρευμένα χρόνια προβλήματα.

Καθώς η κοινωνία μας βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή με την πρόσφατα εκλογική αναμέτρηση, έχει στα χέρια της την ελπίδα και την δύναμη να κάνει την ανατροπή.

Και να μην επιτρέψει πισωγυρίσματα, να καταλάβουμε ότι ο φόβος μόνο οπισθοδρόμηση σημαίνει.
Ευτυχώς υπάρχουν και εξαιρέσεις. Μέσα σε αυτό τον συρφετό των συμφερόντων υπάρχουν και άνθρωποι ασυμβίβαστοι που σέβονται τον εαυτό τους και οδηγούν την κοινωνία με ελπίδα- αξίες και οράματα. Σε μια νέα εποχή. Γιατί δεν ανήκουν στο σύστημα.

«…την ιστορία μέχρι το χθες το γράψανε οι νικητές
μα ήταν καταδικασμένοι να είναι πρωταγωνιστές
της ζωής οι νικημένοι…»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ευάγγελος Πάλλας
Ο Ευάγγελος Πάλλας είναι δημοσιογράφος ΙFJ. Ασχολείται κυρίως με κοινωνικά και πολιτικά θέματα, παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις, και συγκεντρώνει ειδήσεις για ιστορικά θέματα - μνήμης, μειονότητες, roma, ανθρώπινα δικαιώματα, περιβάλλον, ιατρικά θέματα. Ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Πάλλας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έμαθε να διαβάζει, να γράφει, να σκέφτεται, να μιλά, να αντιδρά, με τούτα τα όπλα πορεύεται στη ζωή. Περισσότερα άρθρα και δημοσιεύσεις μου εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...