24.8 C
Chania
Wednesday, July 3, 2024

Η κομματοκρατία αναίρεσε την λαϊκή κυριαρχία

Ημερομηνία:

ΓΡΑΦΕΙ  Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Οι παλιότερες γενιές ασφαλώς θα θυμούνται το σύνθημα του ΠΑΣΟΚ ” Το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση ο λαός στην εξουσία”. Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να ανέβηκε από τότε πολλές φορές στην κυβέρνηση, αλλά ο λαός ουδέποτε ανέβηκε στην εξουσία. Όσο το ΠΑΣΟΚ ανέβαινε ο λαός κατέβαινε. Το ίδιο ισχύει και για τον έτερο Καπαδόκη, του δικομματισμού την Ν.Δ, αλλά το κόμμα αυτό, ουδέποτε το επαγγέλθηκε, διότι εκπροσωπούσε τον αστικό κόσμο.

Όσο τα κόμματα έπαιρναν την εξουσία στα χέρια τους, την οικειοποιούνταν και έκαναν το κράτος δικό τους λάφυρο, ώστε εργαζόταν αποκλειστικά για την αναπαραγωγή τους και μόνο χωρίς ουσιαστική συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών.

Δεν φτάσαμε τυχαία ως το χείλος της αβύσσου και στην χρεοκοπία. Τα κόμματα εξουσίας επειδή ακριβώς δεν έδιναν ουσιαστικά λογαριασμό στην κοινωνία, την εκμαύλισαν με ρουσφετολογικούς διορισμούς, με διόγκωση του κράτους με άχρηστους οργανισμούς, και με απερίγραπτες σπατάλες , όπου γινόταν δια των εύκολων δανεισμών.

Ώσπου ήρθε η κρίση του καπιταλισμού διεθνώς και η στρόφιγγα των φθηνών δανείων έκλεισε. Τώρα το πολιτικό σύστημα περνάει κρίση, τα κόμματα βρίσκονται στο αδιέξοδο που τα ίδια δημιούργησαν και ο λαός αγανακτισμένος αναζητεί τους υπευθύνους. Να πληρώσουν βέβαιοι οι διεφθαρμένοι πολιτικοί βάσει ατράνταχτων αποδείξεων  κι όχι σαν αποδιοπομπαίοι τράγοι. Εδώ σύμφωνα με τον πολιτειολόγο Γ. Κοντογιώργη  χρειάζονται  τροποποιήσεις του Συντάγματος για να δικάζονται οι πολιτικοί ακόμη και για τις ανεύθυνες και καταστροφικές πολιτικές τους , που ζημιώνουν το λαό. Αλλά και να βρεθεί τρόπος να εκπροσωπηθεί η κοινωνία στην πολιτεία εις βάρος τη άτεγκτης  και πονηρής κομματοκρατίας.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φ. Παρασύρης: «Επιτέλους να σταματήσει το σίριαλ με τον διαγωνισμό των φωτοβολταϊκών στην Κρήτη και την Πελοπόννησο»

Ανακοίνωση Φραγκίσκου Παρασύρη, Βουλευτή Ηρακλείου και υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Ενέργειας...

ΟΕΕ Δυτικής Κρήτης: Ανάγκη να επανέλθει η λογική – Προσοχή στα εξοντωτικά πρόστιμα!

Κάλεσμα για επαναφορά στη λογική απευθύνει h Διοίκηση του...

Δημ. Ανθούσης για συγχωνεύσεις σχολείων: Tα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πλατανιά κ. Δημήτρης...