22.8 C
Chania
Friday, October 4, 2024

Η κοροϊδία του μικρού lockdown στα Χανιά

Ημερομηνία:

Εδώ και βδομάδες τα Χανιά τελούσαν υπό μικρό lockdown, με μέτρα όπως το κλείσιμο των καταστημάτων στις 1 τα μεσάνυχτα και την απαγόρευση μουσικής ολή μέρα, για να μειωθεί η μεγάλη διάδοση του ιού.

Όμως, πολλοί σήμερα πιστεύουν οτι αυτά τα μέτρα (που αν όλα πάνε καλά θα παύσουν την Παρασκευή) ήταν απλά μια κοροϊδία με τεράστιο κοστος για τους καταστηματάρχες αλλά και για τους μουσικούς και τους dj και για μια σειρά άλλα επαγγέλματα, όπως οι ηχολήπτες, που για ακόμη μια φορά κληθηκαν να πληρώσουν το μάρμαρο.

Η αλήθεια είναι ότι αν και απαγορεύτηκε η μουσική, η μουσική δε σταμάτησε αλλά συνέχισε υπό καθεστώς παρανομίας.

Συνέχισε στους δρόμους της παλιάς πολης όπου πλανόδιοι μουσικοί διασκέδασαν επισκέπτες του τόπου μας και ντόπιους. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις το κέφι ήταν τόσο ώστε οι άνθρωποι χόρευαν στους δρόμους του λιμανιού.

Συνέχισε επίσης σε ερημικές τοποθεσιες, όπου συχνά πραγματοποιούνταν πάρτι με μεγάλα ηχοσυστήματα στα οποία συμμετέχουν νέοι στην πλειοψηφία τους άνθρωποι.

Συνέχισε όμως και σε μικρές πλατείες της πόλης οπου συγκεντρώνονται οι νέοι με ασύρματα ηχεία και διασκεδάζουν.

Η μουσική συνέχισε.

Συνεχίζει να ακούγεται, γιατί δε μπορεί να σταματήσει με απόφαση καμίας κυβέρνησης και για κανένα λόγο.

Το μόνο που σταμάτησε ειναι η εύρυθμη λειτουργία επιχειρήσεων που είχαν τεράστια ανάγκη τα χρήματα.

Οι μόνοι που δεχθηκαν ισχυρό πλήγμα είναι όσοι επαγγελματίες ζούνε από τη μουσική και δε μπορούν παρά να ειναι νομιμοι για να ζήσουν.

Εν τέλει, το ηλίθιο αυτό μέτρο δεν κατάφερε να αποτρέψει τη διαδοση του ιού, οπως δεν κατάφερε να αποτρέψει και τους ανθρώπους από το να ακούνε μουσική.

Κατάφερε όμως να μειώσει τα έσοδα χιλιαδων ανθρώπων οι οποίοι ενώ αναγκάστηκαν να εφαρμόσουν ένα ηλίθιο μέτρο, καλούνται να αναλάβουν και όλο το κόστος της εφαρμογής του.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δύο διασώσεις αλλοδαπών πεζοπόρων σε μία μέρα στα Χανιά

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία στα Χανιά πραγματοποίησε δύο διαφορετικές επιχειρήσεις...

«Η Νόσος Alzheimer αλλιώς»

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νόσου Alzheimer,...

Στην Κρήτη ένα από τα πρώτα υπεράκτια αιολικά πάρκα – Τα 12 βήματα πριν τον διαγωνισμό

Κλειδώνουν τα πρώτα θαλάσσια blocks για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα που...