15.8 C
Chania
Tuesday, December 9, 2025

Η Κρήτη δεν είναι ηπειρωτική περιοχή, λέει ο Ερντογάν

Ημερομηνία:

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, ενώ για μία ακόμη φορά διατύπωσε τους προκλητικούς ισχυρισμούς της Άγκυρας για την υφαλοκρηπίδα των νησιών, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Κρήτη. Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε επικοινωνία του Ερντογάν με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τόνισε τη σημασία της επίλυσης των διαφορών Ελλάδας- Τουρκίας.

«Υπάρχει ένας κοινός μας φίλος στην Ελλάδα, από τους παλιούς δημάρχους. Του είπα “αν θες ένα μήνυμα απο εμένα για την Ελλάδα, πες να μην ασχοληθούν μαζί μας”. Εμείς δεν έχουμε έγνοια να ασχολούμαστε. Στο ΝΑΤΟ είπα στον Μητσοτάκη “μην ασχολούμαστε ο ένας με τον άλλον. Από εμάς δεν θα σας έρθει καμία ζημιά”.

Για το ζήτημα της Λιβύης είπα “Εσύ τι δουλειά έχεις στη Λιβύη; Πού είναι η Ελλάδα, πού είναι η Λιβύη”», είπε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Ο Ερντογάν συνέχισε κάνοντας αναφορά στην Κρήτη. «Στην υφαλοκρηπίδα οι παράκτιες ζώνες πρέπει να βλέπουν η μία την άλλη. Έρχεται να μας πει ότι η Κρήτη είναι ηπειρωτική περιοχή. Θα το χάψουμε αν μας πει πως είναι μικρή ηπειρωτική περιοχή, όμως πώς θα χάψουμε πως είναι κύρια ηπειρωτική χώρα; », ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Στις ίδιες δηλώσεις έκανε αναφορά και στις συμφωνίες που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι μετά τις υπογραφές η Άγκυρα δεν θα ζητήσει τη γνώμη κανενός. «Εμείς υπογράψαμε με τον Σάρατζ και το ζήτημα έχει τελειώσει. Ο Σάρατζ είναι αναγνωρισμένος από τον ΟΗΕ και είναι κράτος, ενώ ο άλλος (σ.σ. ο Χάφταρ) είναι πραξικοπηματίας. Κάποιοι μέσω του Χάφταρ προσπαθούν να αλλάξουν κάποια πράγματα, αλλά δεν θα το επιτρέψουμε», συμπλήρωσε ο Ερντογάν.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜέΡΑ25: Οι αγρότες δεν είναι “εγκληματική οργάνωση”

Η κυβέρνηση συκοφαντεί τους παραγωγούς για να κρύψει την...

Όταν το Παρελθόν Ζητάει Δικαιοσύνη

Υπάρχουν στιγμές που ο χρόνος, αυτός ο μεγάλος και...

Χανιά: Σύροι γιορτάζουν την πρώτη επέτειο από την πτώση του Άσαντ | Φωτός

Σε κλίμα συγκίνησης η συριακή κοινότητα των Χανίων συγκεντρώθηκε...