10.8 C
Chania
Friday, December 12, 2025

Η Κρήτη πήγε Ευρωκοινοβούλιο

Ημερομηνία:

Γέμισε από Κρήτη απόψε η αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. Ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Γραμματικάκης υποσχέθηκε «ένα διήμερο νόστο κι ένα ταξίδι, όπου αφετηρία και προορισμός είναι ο ίδιος τόπος, εκείνο το “θεριό που κείτονταν στη θάλασσα”, του Ν. Καζαντζάκη».

Το ΄πε και το έκανε. Ο Λευτέρης Πλάτων, Αν. Καθηγητής Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ξενάγησε τους παρευρισκόμενους στον τόπο και τη θάλασσα, τους θεούς και τους ανθρώπους που δημιούργησαν το μεγαλείο της Μινωικής Κρήτης. Και προσπάθησε να εξηγήσει αν εκεί βρίσκεται η αρχαιότερη ρίζα του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

«Η προϊστορική Κρήτη είναι η αφετηρία μας. Θα ακολουθήσουμε τα βήματα ενός σπουδαίου αρχαιολόγου, που μελετά τη Μινωική Κρήτη σχεδόν …από γεννησιμιού του», είπε ο ευρωβουλευτής Γιώργος Γραμματικάκης.

Αύριο, Τρίτη, με τους ήχους δυο μουσικών σχημάτων και οδηγό τον Στέλιο Πετράκη, κορυφαίο εκφραστή της κρητικής μουσικής παράδοσης, θα ξεδιπλωθεί η μουσική διαδρομή από την Κρήτη ως το γαλλικό Νότο και την Ισπανία.

Η συναυλία ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΗΧΟΙ της ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ περιλαμβάνει το Triο Lopez – Petrakis – Chemirani, όπως και ένα Κουαρτέτο Κρητικής Μουσικής.

news247.gr

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυριάκος Πιερρακάκης: Συγχαρητήρια από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Ομόφωνα πρόεδρος του Eurogroup αναδείχθηκε ο υπουργός Εθνικής και Οικονομικών...

H Κομισιόν μιλά για φοροαπαλλαγές–μαμούθ σε λίγους και έλλειψη φορολογικής Δικαιοσύνης που οδηγεί σε έκρηξη χρεών

Το μεγάλο δημοσιονομικό βάρος των φοροαπαλλαγών, το επίμονα υψηλό κενό ΦΠΑ και...

Ο Έλληνας που ετοιμάζεται να νικήσει τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Μια πρωτοποριακή θεραπεία για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΚΠ)...

Χανιά: «Στεγνή» η Αγία Μαρίνα λόγω διακοπής ρεύματος στα Μυλωνιανά – Η ταλαιπωρία και η απάντηση της ΔΕΥΑΧ

Έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για πολύωρη διακοπή υδροδότησης και ελλιπή...