Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης στη διεθνή έκθεση Arabian Travel Market 2025 – Ενίσχυση του brand του νησιού στις αγορές υψηλής δαπάνης
Με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής προβολής της Κρήτης σε αγορές υψηλής αγοραστικής δύναμης, όπως αυτές του Αραβικού Κόλπου, της Ασίας και της Αφρικής, η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε δυναμικά στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Arabian Travel Market (ATM) 2025”, που πραγματοποιήθηκε από τις 28 Απριλίου έως την 1η Μαΐου στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Η ATM αποτελεί τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στη Μέση Ανατολή και φέτος συγκέντρωσε περισσότερους από 2.800 εκθέτες και 55.000 επαγγελματίες επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία δικτύωσης και ανάδειξης προορισμών με τουριστικό δυναμικό.
Η αποστολή της Περιφέρειας Κρήτης, με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Κυριάκο Κώτσογλου, πραγματοποίησε πλήθος επιχειρηματικών συναντήσεων με παράγοντες του τουριστικού τομέα, παρουσιάζοντας το πολυδιάστατο τουριστικό προϊόν της Κρήτης και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις διακοπές πολυτελείας, τις οικογενειακές εμπειρίες και τον τουρισμό δραστηριοτήτων.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, διαπιστώθηκε αυξημένο ενδιαφέρον για την Κρήτη, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την απόφαση της αεροπορικής εταιρείας Saudia να εντάξει το Ηράκλειο στους νέους της θερινούς προορισμούς για το 2025, με απευθείας πτήση από την Τζέντα (Jeddah). Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη που ενισχύει τη διασυνδεσιμότητα της Κρήτης με τις αγορές του Αραβικού Κόλπου και δημιουργεί προοπτικές για τουριστική και επενδυτική ανάπτυξη.
Στο περιθώριο της έκθεσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στην Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Κυριάκο Κώτσογλου, κατά την οποία συζητήθηκε ο στρατηγικός ρόλος της Κρήτης στην προσέλκυση επισκεπτών από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και οι δυνατότητες ενίσχυσης της επενδυτικής παρουσίας επιχειρηματιών των Η.Α.Ε. στο νησί.
Την Περιφέρεια Κρήτης στην έκθεση εκπροσώπησαν:
-
ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κυριάκος Κώτσογλου
-
ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Παπαδάκης
-
η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού Π.Ε. Ηρακλείου Ελένη Βουγιουκαλάκη
-
και το στέλεχος τουρισμού Μαρίνα Τσαπαρίδη
Σε δήλωσή του, ο κ. Κώτσογλου ανέφερε:
«Κάθε χρόνο και καλύτερα με την παρουσία μας στον κόμβο της Αραβικής Χερσονήσου που είναι το Ντουμπάι. “Χτίζουμε” την αναγνωρισιμότητά μας, είδαμε την πτήση της Saudia για το Ηράκλειο που ήδη πουλιέται, αυτό είναι ένα συν για την Κρήτη που έρχεται πιο κοντά στον Αραβικό Κόλπο. Η Κρήτη παντού!».
Η στρατηγική στόχευση της Περιφέρειας Κρήτης σε αγορές υψηλού εισοδήματος όπως αυτή των Η.Α.Ε. εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο τουριστικής εξωστρέφειας, με σκοπό την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και τη διεύρυνση της τουριστικής βάσης του νησιού. Η παρουσία στη συγκεκριμένη έκθεση ενισχύει το τουριστικό brand της Κρήτης και την καθιστά ανταγωνιστικό προορισμό στην ευρύτερη περιοχή.



