13.8 C
Chania
Monday, December 8, 2025

Η Κρητική κουζίνα συναντά την γιαπωνέζικη σε μία σπάνια γαστρονομική συνάντηση στα Χανιά

Ημερομηνία:

Το Παλλάς restaurant στα Χανιά υποδέχεται την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου τον βραβευμένο σεφ Νικόλαο Σταυρακάκη και τον Αντώνη Κουρκούτα, σεφ του φημισμένου εστιατορίου «ΙΘΑΚΗ» στη βουλιαγμένη με fusion japanese cuisine.

Ο Νικόλαος Σταυρακάκης έχει τιμηθεί με το βραβείο Ελληνικής κουζίνας και έχει πολυετή εμπειρία σ’ εστιατόρια του κόσμου.

Το μενού της γαστρονομικής συνάντησης θα δημιουργηθεί από κοινού από τον σεφΑντώνη Κουρκούτα – που θα αναλάβει την fusion japanese κουζίνας – και τον Νικόλα Σταυρακάκη που αντιπροσωπεύει την κρητική γευστική πινελιά στην πρωτοποριακή αυτή «συνάντηση».

Η μείξη fusion japanese κουζίνας με την κρητική είναι σίγουρα κάτι που αναμένεται να ιντριγκάρει τους ουρανίσκους των θαμώνων…

Το μενού της «Συνάντησης»

1

-Αmuse bouche

-Sushi Roll με αβοκάντο, αβρωνιές, ταραμά αχινού και nitsume πετιμεζιού

-Gyoza σφακιανής μαραθόπιτας σε dashi αγριομάραθου

-Τempura τυρι μαλάκα με τζελ καμένου ρακόμελου και Κρητική μαύρη τρούφα

– Ramen soup «χοιρινό με σέλινο» με noodles φαγόπυρου

-Κέικ ελαιολάδου με πράσινο τσάι macha, namelaka, χαρουποσοκολάτας και sorbet αλατσοελιάς.

Δείτε αναλυτικά το μενού
Το μενού της «Συνάντησης»
Πληροφορίες για το event

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου στις 22:00

ΠΑΛΛΑΣ restaurant www.aera.gr/pallas

Τηλ. 2821045688

 

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Οι τίμιοι αγρότες θα πληρωθούν»!!!

Της Γεωργίας Θάνου * Δεν υπάρχει δήλωση του πρωθυπουργού και...