17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Η Κρητικιά που…ξεσκέπασε την Χρυσή Αυγή!

Ημερομηνία:

Αναμφισβήτητα ήταν η δημοσιογραφική επιτυχία της χρονιάς. Η συνέντευξη του πρώην μέλους της Χρυσής Αυγής στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ ήταν το θέμα των ημερών, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Συζητήθηκε όσο τίποτε άλλο στα δημοσιογραφικά γραφεία κι έδωσε τη δυνατότητα στο μέσο πολίτη να καταλάβει πώς στήθηκε, πώς λειτουργεί και ποιοι κανόνες διέπουν το νεοναζιστικό μόρφωμα που η δράση του αποτελεί άμεσο κίνδυνο για τη δημοκρατία.

Πίσω απ΄αυτήν τη δημοσιογραφική επιτυχία κρύβεται (ή μάλλον δεν κρύβεται καθόλου) μια Κρητικιά, η δημοσιογράφος του Έθνους Μαρία Ψαρά, που μίλησε στο cretalive για την επιτυχία της, τους φόβους και την αγωνία της και για το γεγονός πως, όπως κάθε δημοσιογράφος που σέβεται τη δουλειά του, ενοχλεί και τις δυο πλευρές του ποταμού.

“Η σχέση μου με τη χρυσή Αυγή άρχισε πριν από 4 χρόνια περίπου και με αφορμή τα γεγονότα του Αγίου Παντελεήμονα, όπου τότε έσκασε μύτη η δράση της και το ποιόν της. Έδειχνε σε όλους μας πως κάτι συμβαίνει και πως η Χρυσή Αυγή δεν ήταν ένα φαινόμενο παροδικό. Και από τότε έχω κάνει αμέτρητα ρεπορτάζ για τη δράση τους και την εγκληματική δραστηριότητα τους, με αποτέλεσμα να στοχοποιηθώ μέσα από τις ιστοσελίδες και τα έντυπα τους, που ανήρτησαν ακόμα και φωτογραφίες μου, με ανακοινώσεις εναντίον μου και με έμμεσες απειλές ακόμα και για τη ζωή μου.”

“Εγώ κάνω τη δουλειά μου. Είμαι δημοσιογράφος και είναι φυσιολογικό να ενοχλώ. Υπάρχουν και στενοκέφαλοι αναρχικοί (όπως υπάρχουν και συμπολίτες μας του αντιεξουσιαστικού χώρου, που δεν έχω μαζί τους κανένα πρόβλημα) οι λεγόμενοι μπαχαλάκηδες που έχουν πρόβλημα με το αστυνομικό ρεπορτάζ, που κι εκείνοι ενοχλούνται. Τι να κάνω; Ενοχλούνται και μεν και οι δε ! Εγώ όμως είμαι αποφασισμένη να μην υποκύψω και να υπερασπιστώ τη δουλειά μου, την αλήθεια και το ρεπορτάζ”

“Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν το γεγονός που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει! Λειτούργησε σαν καταλύτης. Πολλά μέλη της Χρυσής Αυγής (πρώην και νυν) διαφωνούν με τις δολοφονικές επιθέσεις κατά άλλων πολιτών και ιδιαίτερα κατά των Ελλήνων. Η δολοφονία λοιπόν του Φύσσα, έλυσε στόματα κι έκανε αρκετούς να θέλουν να μλήσουν. Ανεξάρτητα πως ακόμα και τώρα πολλοί φοβούνται να το κάνουν. Έτσι λοιπόν κάναμε έρευνα και βρήκαμε αυτό το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής, που έσπασε την ομερτά της σιωπής και έδειξε πως είναι διαρθρωμένη και πως λειτουργεί η οργάνωση στο εσωτερικό της. Μετά την πρώτη συνέντευξη που κάναμε, άρχισαν κι άλλοι να μιλάνε κι έτσι μας προσέγγισε ήδη κι ένα ενεργό μέλος της οργάνωσης, τη συνέντευξη του οποίου φιλοξενούμε στο σημερινό φύλο του Έθνους της Κυριακής.

Πηγή: cretalive

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...