18.8 C
Chania
Friday, May 10, 2024

Η Κριμαία αποφάσισε

Ημερομηνία:

Γιατί δεν τηρείται το απαραβίαστο των συνόρων;

Η Κριμαία είναι περιοχή της Ρωσίας και είχε παραχωρηθεί όπως διάβασα στον τύπο το 1992 στην Ουκρανία. Έτσι -όπως ένας μη ειδικός όπως εγώ αντιλαμβάνεται- αλλά και ότι η συντριπτική πλειοψηφία είναι Ρώσοι, και μιλούν Ρώσικα μπορούμε να εξηγήσουμε γιατί το 96,7% ψήφισε υπέρ της ένωσης της Κριμαίας με την μητέρα Ρωσία.
Ας πάρουμε ένα κοντινό μας παράδειγμα. Αν η Ελλάδα ήταν μια μεγάλη και ισχυρή χώρα κι όχι παίγνιο των ισχυρών όπως τώρα,που να την υπολογίζει η Τουρκία, και αν η Κύπρος δεν ήταν κατά 40% υπό κατοχή και γινόταν αύριο κιόλας δημοψήφισμα δεν θα ψήφιζαν σχεδόν όλοι οι Έλληνες Κύπριοι την ένωση τους με την μητέρα Ελλάδα;
Το ίδιο συμβαίνει και με την Κριμαία.Με την διαφορά ότι η Ρωσία είναι μεγάλη δύναμη και παρά τις απειλές των δυτικοευρωπαίων θα επιβάλλει την θέληση της. Άλλωστε στις διεθνείς σχέσεις μπορεί να υπάρχουν νομοθετήματα διεθνούς δικαίου αλλά στην πράξη επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας. Δηλαδή το δίκαιο του ισχυρότερου. Ο υπουργός των εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ όταν του κουνούν το δάχτυλο οι Αμερικανοί τους δείχνει το κοντινό Κοσυφοπέδιο. Δηλαδή σαν να τους λέει¨ “Μία σας, και μία μας.” Όπως λέγαμε κάποτε στα παιδικά παιγνίδια.”Σειρά μας τώρα να καταπατήσουμε το διεθνές δίκαιο.” Και¨ “η ζωή τραβάει την ανηφόρα. “Με σημαίες και με ταμπούρλα.”
Στην περίπτωση της Ουκρανίας τους ασκούς του Αιόλου τους άνοιξε η Ε.Ε με την νεοφιλελεύθερη και αλοπρόσαλη πολιτική της.
Aν τηρούνταν βέβαια οι κανόνες θα  έπρεπε να υπάρχει  απαραβίαστο των συνόρων και πλήρης  σεβασμός και προστασία στα δικαιώματα των μειονοτήτων.
Ποιος κατάλυσε την αρχή της παραβίασης των συνόρων στην Ευρώπη; Η Γερμανία, η Ε.Ε και το ΝΑΤΟ με την διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Μανούσος Γ. Δασκαλάκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

47 μετανάστες διασώθηκαν νότια της Γαύδου – Φιλοξενούνται προσωρινά στα Χανιά

Συνολικά 47 μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε σκάφος στη...

Τον καταπλάκωσε το τρακτέρ που οδηγούσε

Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα ένας 60χρονος στον Μυλοπόταμο. Πρόκειται σύμφωνα με το goodnet.gr, για...