27.1 C
Chania
Σάββατο, 27 Ιουνίου, 2026

Η κυβέρνηση αλλάζει ολόκληρο νόμο ευρωεκλογών για χάρη Κουντουρα και Δανέλλη

Ημερομηνία:

Το ζήτημα του ασυμβίβαστου βουλευτή και υποψηφίου ευρωβουλευτή φαίνεται αποφασισμένη να λύσει άμεσα η κυβέρνηση, προκειμένου να ξεπεράσει τον σκόπελο που μια πιθανή υποψηφιότητα της Έλενας Κουντουρά και του Σπύρου Δανέλλη θα δημιουργούσε στην δεδηλωμένη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός φέρονται αποφασισμένοι να αλλάξουν το άρθρο 2 του ν. 4255/2014 που αφορά στο ασυμβίβαστο. Το επίμαχο άρθρο προβλέπει ότι «οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου δεν μπορούν να ανακηρυχθούν υποψήφιοι ούτε να εκλεγούν μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αν δεν παραιτηθούν πριν από την ανακήρυξή τους».

Αυτό σημαίνει ότι η κ. Κουντουρά και ο κ. Δανέλλης θα πρέπει να παραιτηθούν από βουλευτές για να ενταχθούν στην ευρω-λίστα του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, δεδομένου ότι και οι δύο έχουν εκλεγεί με άλλα κόμματα (ΑΝΕΛ και Ποτάμι, αντίστοιχα), η παραίτησή τους από τη θέση του βουλευτή θα φέρει αντικατάστασή τους από επιλαχόντες των κομμάτων αυτών, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να μείνει με 149 ή 150 βουλευτές.

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η οποία θα προβλέπει ότι για να είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, οι βουλευτές δεν θα χρειάζεται να παραιτηθούν πριν τις ευρωεκλογές, αλλά μετά από αυτές και εφόσον εκλεγούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, δεδομένου ότι οι νέοι ευρωβουλευτές αναλαμβάνουν καθήκοντα μερικές εβδομάδες μετά τις ευρωεκλογές (εκτιμάται εντός του Ιουλίου), η κυβέρνηση θα έχει ολοκληρώσει το νομοθετικό της έργο και δεν θα υπάρξει κάποιο σημαντικό πρόβλημα.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΕΠΕ Χανίων: Καταγγελία για διώξεις απεργών εκπαιδευτικών από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Το ΣΕΠΕ Χανίων καταγγέλλει τη Διεύθυνση ΠΕ για διώξεις απεργών εκπαιδευτικών. Παράσταση διαμαρτυρίας στις 2/7 για τις κλήσεις σε απολογία νεοδιόριστων.

Προσοχή: Νέο κύμα phishing emails με ψεύτικα τιμολόγια eBay στα Χανιά

Νέα προσπάθεια phishing εντοπίστηκε στα Χανιά με ψεύτικα τιμολόγια eBay. Ο Γιάννης Αγγελάκης προώθησε ύποπτα emails στη redaction για ενημέρωση του κοινού.

Συνάντηση για την αποκατάσταση και ανάδειξη των ανεμόμυλων του Οροπεδίου Λασιθίου

Συνάντηση για την αποκατάσταση των ιστορικών ανεμόμυλων του Οροπεδίου Λασιθίου με τον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Ανδρουλάκη, τον Δήμαρχο Γιώργο Αθανασάκη και τον Γενικό Διευθυντή της Αναπτυξιακής Κρήτης.

Παρατείνονται τα προληπτικά μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων στην Κρήτη έως τις 9 Ιουλίου

Η Περιφέρεια Κρήτης παρατείνει έως 9/7/2026 τα προληπτικά μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων. Αυστηροί περιορισμοί μετακινήσεων και μέτρα βιοασφάλειας για κτηνοτρόφους.