23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Η κυβέρνηση επιτίθεται στους «Χωρίς Μεσάζοντες» όμως στο Ρέθυμνο συνεχίζουν ακάθεκτοι! – Υπογράψτε την πανελλαδική διαμαρτυρία

Ημερομηνία:

Αν και η κυβέρνηση, όπως είχαμε γράψει χθες, επιτίθεται στους «Χωρίς Μεσάζοντες» επιθυμώντας τη διάλυση των δικτύων αλληλεγγύης που έχουν δημιουργηθεί, στο Ρέθυμνο δεν καταλαβαίνουν τίποτα και οργανώνουν την 8η διανομή τροφίμων την Κυριακή 9 Νοεμβρίου στο Ρέμα Συνατσάκη στην Καλλιθέα (στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς της Δευτέρας).

Με μία μεγάλη ποικιλία ποιοτικών, τοπικών και βιολογικών προϊόντων που διατίθενται απευθείας από τον παραγωγό στον καταναλωτή, χωρίς μεσάζοντες, διασφαλίζουν την καλή τιμή και την ποιότητα, εις όφελος τόσο του παραγωγού όσο και του καταναλωτή.

Παραγγελίες γίνονται μέχρι Πέμπτη 30 Οκτωβρίου στη διεύθυνση dareth.gr 10649771_841070359276688_3614417954878162048_n

Κάλεσμα για συμμετοχή στην πανελλαδική διαμαρτυρία

Την ίδια στιγμή καλούν σε συμμετοχή στην πανελλαδική διαμαρτυρία των Δικτύων Χωρίς Μεσάζοντες «ενάντια στον νέο νόμο που χτυπάει ευθέως τις λαϊκές αγορές και τα δίκτυα χωρίς μεσάζοντες».

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά: «Σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να υπερασπιστούμε το υπαίθριο πλανόδιο εμπόριο, διότι μέσα απ’ αυτό εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα των μικρών παραγωγών αλλά και των επαγγελματιών, δίνοντας ταυτόχρονα στον καταναλωτή τη δυνατότητα προμήθειας ντόπιων, ποιοτικών και φθηνών προϊόντων.»

Το κείμενο της διαμαρτυρίας

Map

Το κείμενο το οποίο υπογράφεται, αφού επιλέγεται την περιοχή όπου υπάρχει σχετικό δίκτυο και ζείτε εσείς, αποστέλλετε σε βουλευτή του νομού.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Κυρία/κύριε βουλευτή,

Πρόσφατα, η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχετε κι εσείς, ψήφισε τον νέο νόμο περί λαϊκών αγορών (ν. 4264/2014: Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος …), σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται η άσκηση πλανόδιου εμπορίου σε δήμους άνω των τριών χιλιάδων (3.000) κατοίκων (βλέπε άρθρο 25). Δηλαδή, στο εξής, ο παραγωγός που έβαζε πχ. 10 στρέμματα πατάτες, δεν θα επιτρέπεται πλέον να πουλάει τα προϊόντα του απευθείας στους πολίτες, διότι όπως πολύ καλά γνωρίζετε είναι ελάχιστοι οι δήμοι στην Ελλάδα με λιγότερους από 3.000 κατοίκους!

Μήπως έχετε την ευγενή καλοσύνη να μας εκθέσετε τους λόγους που σας οδήγησαν στην απόφαση αυτή;

Ζητάμε λοιπόν από εσάς να μας εξηγήσετε:
• για ποιο λόγο απαγορεύετε στους καταναλωτές το δικαίωμα προμήθειας προϊόντων της ελληνικής γης απευθείας από τους παραγωγούς;
• Τι “κακό” έκανε ο έλληνας παραγωγός και του απαγορεύσατε πλανόδιο εμπόριο;
• γιατί με τον απαράδεκτο αυτό νόμο οδηγείτε παραγωγούς και καταναλωτές απευθείας στην αγκαλιά των μεγάλων πολυεθνικών αλυσίδων σούπερ μάρκετ; Δεν σκεφτήκατε πως με τον περιορισμό αυτό κάποιοι θα ελέγξουν ολοκληρωτικά την τροφή μας;
• γιατί επιχειρείτε να βάλετε τέλος σε ένα κίνημα το οποίο έδωσε σημαντική οικονομική ανάσα σε χιλιάδες νοικοκυριά και παραγωγούς στον τόπο μας;
• γιατί δημιουργήσατε παραγωγούς δύο ταχυτήτων; (αφού έχουμε αυτούς που τους ανανεώνεται η άδεια και άλλους που δεν έχουν και δεν πρόκειται να αποκτήσουν;)

Τα ερωτήματα δεν είναι ρητορικά! Οφείλετε να δώσετε άμεσα εξηγήσεις στους πολίτες που σας εξέλεξαν, αλλά και σε όλους εκείνους που πλήττονται από τις επιλογές σας.

"google ad"

Αν πάλι, δεν προλάβατε και αυτή τη φορά να διαβάσετε αυτά που σας επέβαλαν να ψηφίσετε, οφείλετε, τουλάχιστον για λόγους αξιοπρέπειας, να αναλάβετε πρωτοβουλίες για την απαλοιφή του επίμαχου άρθρου από το νομοσχέδιο. Διότι το κίνημα “Χωρίς Μεσάζοντες” έδωσε βαθιά οικονομική ανάσα στις οικογένειές μας, στήριξε την πρωτογενή παραγωγή, τον έλληνα γεωργό, τις ελληνικές καλλιέργιες και προπάντων ανέδειξε το πρόβλημα της αισχροκέρδειας στη χώρα μας.

Περιμένουμε την έγγραφη δημόσια απάντηση σας.

Πατήστε εδώ για να συμμετέχετε στη διαδικασία.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...