20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η κυβέρνηση ζητά παραίτηση της επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Ημερομηνία:

Την παραίτηση της επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) Αναστασίας Σακελλαρίου ζήτησε η κυβέρνηση την Πέμπτη.

Το κυβερνητικό αίτημα σχετίζεται με την εμπλοκή της Αναστασίας Σακελλαρίου στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και των θαλασσοδανείων, στο οποίο διατέλεσε στέλεχος και μέλος της επιτροπής χρηματοδοτήσεων κατά το έτος 2012.

Το πρωί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, είχε αναφερθεί στο θέμα της εμπλοκής με τη δικαιοσύνη που έχει η κυρία Σακελλαρίου, σημειώνοντας ότι εφόσον είναι ανοικτό, υπάρχει ζήτημα με την κυβέρνηση, η οποία θα ανακοινώσει σύντομα πρωτοβουλίες για τη διαφάνεια.

Η ίδια χθες έθεσε στη διάθεση της κυβέρνησης την παραίτησή της, μετά την εμπλοκή της στο θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Μέχρι τώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα αν η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί την παραίτηση. Σημειώνεται ότι βάση του νόμου που διέπει τη λειτουργία του Ταμείου μόνο αν υπάρξει τελεσίδικη απόφαση δικαστηρίου ενεργοποιούνται οι διαδικασίες για την αντικατάσταση στελεχών.

Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας κας Μαρία Σουκαρά – Κατσικάδη εισηγήθηκε την παραπομπή σε δίκη 40 προσώπων για το θέμα ορισμένων μη εξυπηρετούμενων δανείων του ΤΤ, μεταξύ αυτών και της κας Σακελλαρίου. Η κα Σακελλαρίου συμμετείχε σε επιτροπή του ΤΤ που είχε εγκρίνει την αναδιάρθρωση μη εξυπηρετούμενων δανείων τα οποία είχαν δοθεί σε επιχειρηματίες.

Εκτός από τον πρώην διοικητή του Τ.Τ. Αγγελο Φιλιππίδη που παραπέμπεται σε δίκη, παραπέμπονται μεταξύ άλλων και οι επιχειρηματίες Δημήτρης Κοντομηνάς, Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του, οι Βίκτωρ Ρέστης, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Δημήτριος Μπακατσέλος και άλλοι, που είχαν λάβει δάνεια τα οποία κρίνονται επισφαλή, καθώς και άλλα άτομα από την τότε διοίκηση του Τ.Τ.

kathimerini.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...