27.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Η κυβέρνηση και το μέλλον μας σε ιστορικά κρίσιμο σταυροδρόμι

Ημερομηνία:

κ. δ/ντά,

Είμαστε όλοι θεατές ισχυρών και θρασύτατων πιέσεων του επιτελείου της ΕΕ  να αθετήσει η κυβέρνηση την λαϊκή εντολή τήρησης του προεκλογικού προγράμματός της και να συνεχίσει την ίδια απάνθρωπη, εθνικά και κοινωνικά καταστροφική μνημονιακή και νεοφιλελεύθερη  πολιτική των προηγουμένων συγκυβερνήσεων.

Αν επιτέλους, όπως απαιτεί σύσσωμο το σκεπτόμενο τμήμα του ελληνικού λαού,  η κυβέρνηση διαχωρίσει την θέση της Ελλάδας από την ευρωπαϊκή δικτατορία των μπάνκστερς , θα πράξει σύμφωνα με τις καλύτερες παραδόσεις του λαού μας.

Αν κάνει τον “έντιμο συμβιβασμό” που προτείνει ξετσίπωτα (καθόλου τυχαία…) σε τόσο κρίσιμη ώρα η (δημαρικών απόψεων για ευρώ/ΕΕ, σύμπραξη “εθνικής σωτηρίας” με Ποτάμι όπως απαιτούν ξετσίπωτα οι ολιγάρχες και η Μέρκελ) πτέρυγα Παπαδημούλη, αναπόφευκτη εξέλιξη, μοναδικός αντιμνημονιακός, ανθρώπινα αξιοπρεπής δρόμος τότε θα είναι η διάσπαση ενός  τέτοιου, δημαροποιημένου πια  ΣΥΡΙΖΑ και ο δύσκολος μα ελπιδοφόρος αγώνας από την συνεπή μερίδα του.

Αγώνας, μαζί με όσες άλλες πολιτικές και προπαντός, αστείρευτες κοινωνικές δυνάμεις συμφωνούν σε αυτό, για συγκρότηση ενός πλατιού ενωτικου/μαχητικού λαϊκού μετώπου με άμεσους στόχους την ανάκτηση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας.Να μπορεί επιτέλους ο λαός μας να χαράσει ο ίδιος την νομισματική, παραγωγική, οικονομική πολιτική του,να συναλλάσσεται ισότιμα στη βάση αμοιβαίου συμφέροντος με όποιες χώρες θέλει, φίλος με όλους τους λαούς, υποταγμένος ποτέ πια σε εγχώριους και διεθνείς ολιγάρχες και φυλακές λαών.

Διεθνείς πολιτικούς συμμάχους θα βρει  ραγδαία ανερχόμενα  ευρωπαϊκά λαϊκά κινήματα  σαν του Μπέπε Γκρίλο στην Ιταλία, σαν το Ποντέμος της Ισπανίας και το κατασυκοφαντούμενο από πράκτορες και παπαγάλους του 4ου Ράιχ, Κίνημα Ανεξαρτησίας της Βρετανίας, του Φάρατζ…

Και ταυτόχρονα, το ελληνικό αυτό λαϊκο μέτωπο, θα αξιοποιεί, χωρίς να εμπλέκεται σαν ουραγός από εδώ ή από εκεί,  τις αέναες και έντονες συγκρούσεις συμφερόντων και επιλογών των ισχυρών χωρών…

Κώστας Ντουντουλάκης, συντ/χος δάσκαλος

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ