30.8 C
Chania
Wednesday, June 26, 2024

Η κυκλοφορία στον Ομαλό μόνο με αλυσίδες – Οδηγίες από την Αντιπεριφέρεια Χανίων προς τους εκδρομείς

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης ενημερώνει ότιλόγω έντονων καιρικών φαινομένων, στο οδικό δίκτυο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, η κυκλοφορία των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Χανίων – Ομαλού θα διεξάγετε αποκλειστικά και μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Οδηγίες από την Αντιπεριφέρεια Χανίων προς τους εκδρομείς

Άλλωστε, σχετικό δελτίο τύπου που απευθύνεται προς τους εκδρομείς με οδηγίες έδωσε στη δημοσιότητα και η Αντιπεριφέρεια Χανίων.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Οι πρόσφατες χιονοπτώσεις στα Λευκά Όρη που είχαν ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό αρκετών οχημάτων αλλά και εκδρομέων στον Ομαλό για ένα περίπου 24ωρο, θα πρέπει να μας κάνουν όλους πιο προσεκτικούς εν όψει και των αναμενόμενων έντονων καιρικών φαινομένων όχι μόνο την Πρωτοχρονιά αλλά και τις πρώτες ημέρες του νέου χρόνου.

Ειδικότερα όταν χιονίζει και το φαινόμενο είναι σε πλήρη εξέλιξη, οι πολίτες δεν πρέπει να ανεβαίνουν με τα αυτοκίνητά τους προς το ορεινά χωρίς αλυσίδες, είτε μόνοι τους, είτε ακολουθώντας κάποιο εκχιονιστικό μηχάνημα.

Ακόμα και στην δεύτερη περίπτωση που οπωσδήποτε παρέχει περισσότερη ασφάλεια, ενδέχεται ανά πάσα στιγμή να συμβεί κάποια βλάβη στο εκχιονιστικό και να ακινητοποιηθεί. Επίσης, αν το φαινόμενο είναι έντονο, είναι σίγουρο ότι σε λίγη ώρα, ακόμα και το καθαρισμένο τμήμα του δρόμου πίσω τους, θα καταστεί αδιάβατο και δεν θα επιτρέπει ούτε την επιστροφή τους.

Επομένως ακόμα και αν η αστυνομία δεν έχει προλάβει να κλείσει τους δρόμους, θα πρέπει από μόνοι μας να ενεργούμε με γνώμονα την προστασία μας και την προστασία της οικογένειάς μας, διότι όπως προαναφέραμε καμιά πρόγνωση δεν μπορεί να μας εξασφαλίσει από μια αιφνίδια και ακραία επιδείνωση του καιρικού φαινομένου.

Ασφαλώς θα πρέπει να χαιρόμαστε τα όμορφα Λευκά Όρη, τη μαγεία του χιονιού και την θαλπωρή τον ορεινών καταλυμάτων με προϋπόθεση να κινούμαστε με σύνεση και… αλυσίδες.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων – Η Ευρώπη στο επίκεντρο

Για πρώτη φορά, και παρά τη μεγάλη αποχή στις...

Γυάρος: Η κυβέρνηση την παραδίδει στα «νύχια» της αγοράς – Οργή από τους εξόριστους

Κάλεσμα για συμμετοχή σε παρέμβαση, στη «φιέστα» της παρουσίασης του...

“H εργατική τάξη πάει στην κόλαση”: Μουσική ανάγνωστο στο 3ο φεστιβάλ βιβλίου Χανίων

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης, έπειτα από πρόσκληση του Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων, παρουσιάζει μια μουσική ανάγνωση βασισμένη στο βιβλίο του Ντιντιέ Εριμπόν, «Επιστροφή στη Ρενς». Το βιβλίο επιχειρούν να ζωντανέψουν με λόγια και μουσική ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος υποκριτικής Ακύλλας Καραζήσης με τον Βρετανό μουσικό, συνθέτη και παραγωγό Gary Salomon. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την...

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ του Συλλόγου Επαγγελματιών Εστίασης Χανίων

Συνεδρίασε την Δευτέρα 17/6/2024 το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Επαγγελματιών Εστίασης...