24.8 C
Chania
Saturday, July 6, 2024

Η κυρία Μάρω με τον πλάστη έδιωξε και έναν επιδειξία – Συνελήφθη ο ληστής που έφυγε “τρέχοντας” από το μίνι μάρκετ

Ημερομηνία:

«Αυτή έχει συνηθίσει σε κάτι τέτοια… Δουλεύει όλη νύχτα, δεν κολώνει με τίποτα…» δήλωσε στην ΚΡΗΤΗ TV και το neakriti.gr ο πατέρας του ιδιοκτήτη Ρούσσος Ιερεμίας που συμπληρώνει ότι η 67χρονη έχει αντιμετωπίσει ξανά παρόμοια περιστατικά κατά τα οποία οι δράστες έβγαλαν είτε μαχαίρι, είτε κάποιο ξύλο για να της αρπάξουν τα λεφτά.

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος: Ο λόγος για έναν άγνωστο άνδρα, ο οποίος είχε την ατυχή ιδέα, τα ξημερώματα της Τετάρτης, να επιχειρήσει να ληστέψει μίνι μάρκετ που διανυκτέρευε στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου. Μάλιστα, ο επίδοξος ληστής “επιστράτευσε” μια πελώρια χατζάρα προκειμένου να απειλήσει με αυτήν την υπάλληλο που βρισκόταν πίσω από το ταμείο. Εις μάτην…

Η 67χρονη Μαρία Ιερεμία, μητέρα του ιδιοκτήτη του μίνι μάρκετ η οποία εδώ και χρόνια κάνει τις νυχτερινές βάρδιες στο 24ωρο κατάστημα που βρίσκεται επί της λεωφόρου Καλοκαιρινού, όχι μόνο δεν τρομοκρατήθηκε βλέποντας τη χατζάρα, αλλά πέρασε στην αντεπίθεση προτάσσοντας έναν πλάστη που έχει πάντα μαζί της κάτω από το ταμείο για τέτοιου είδους περιστάσεις. Ο δράστης τράπηκε σε… άτακτη φυγή και τελικά συνελήφθη χθες από την Αστυνομία. Εξάλλου, ο εν λόγω πλάστης έχει φανεί απολύτως χρήσιμος στην 67χρονη κι άλλες φορές στο παρελθόν, όπου εκτός από ληστές, έμελλε να τρέψει σε φυγή και έναν… επιδειξία!

Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης. Όπως φαίνεται από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης απόσπασμα από το υλικό του οποίου μεταδόθηκε χθες από την ΚΡΗΤΗ TV, ο άνδρας εισβάλλει στο κατάστημα φορώντας κράνος μηχανής και κρατώντας τη χατζάρα, αφήνει μπροστά από το ταμείο ένα τσαντάκι μέσης και καλεί τη γυναίκα να βάλει γρήγορα όλα τα χρήματα μέσα σ’ αυτό. Παρά το ότι η χατζάρα στέκεται απειλητική απέναντί της, η κ. Μαρία δεν τα χάνει.

Όπως εξηγεί η ίδια στην ΚΡΗΤΗ TV, «ήταν μια χατζάρα πολύ μεγάλη». «Μου λέει αυτός «ληστεία, γρήγορα τα λεφτά… «Μου φώναζε! Εγώ σκύβω αμέσως και βαράω τον συναγερμό… Αυτός είδε μάλλον την κίνησή μου. Τότε χτυπάω τη μηχανή (σ.σ. ταμειακή) και την κλείνω. Του λέω τότε «Τι θες; Τα λεφτά;» Παίρνω τότε τον πλάστη και του λέω «θα σου σπάσω κακομοίρη μου το κεφάλι» μας εξηγεί η κ. Μαρία, με τον δράστη να τρέπεται όντως σε φυγή.

Καλώντας προς βοήθεια, αλλά και καταφερόμενη φραστικά εναντίον του θρασύτατου δράστη, η κ. Μαρία τρέχει στο κατόπι του και τον κυνηγά με τον πλάστη, ενώ εκείνος έχει ήδη ανέβει στο μηχανάκι κι απομακρύνεται από το σημείο! Όπως μας λέει χαρακτηριστικά η 67χρονη, «δεν φοβήθηκα γιατί υπερασπιζόμουν τον κόπο μου και τον κόπο του παιδιού μου»!

Η κ. Μαρία έχει μεγάλη πείρα στη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων “έκτακτης ανάγκης”. Τουλάχιστον δυο με τρεις φορές στο παρελθόν, έχουν εισβάλει στο μίνι μάρκετ της οικογένειας ληστές. Μια από αυτές τις περιπτώσεις έχει καταγραφεί στις κάμερες ασφαλείας: Και στη συγκεκριμένη απόπειρα ληστείας, ένας δράστης ζητά από την κ. Μαρία χρήματα κραδαίνοντας ένα μαχαίρι και η 67χρονη καταφέρνει -ξανά- να τον διώξει με την πολύτιμη συνδρομή του πλάστη!

«Αυτή έχει συνηθίσει σε κάτι τέτοια… Δουλεύει όλη νύχτα, δεν κολώνει με τίποτα…» δήλωσε στην ΚΡΗΤΗ TV και το neakriti.gr ο πατέρας του ιδιοκτήτη Ρούσσος Ιερεμίας που συμπληρώνει ότι η 67χρονη έχει αντιμετωπίσει ξανά παρόμοια περιστατικά κατά τα οποία οι δράστες έβγαλαν είτε μαχαίρι, είτε κάποιο ξύλο για να της αρπάξουν τα λεφτά.

Πήρε στο κυνήγι και επιδειξία…

Ο κ. Ρούσσος αναφέρθηκε, εντούτοις, και σε περίπτωση επιδειξία, ο οποίος είχε “μπουκάρει” στο μίνι μάρκετ με το γενετήσιο μόριό του σε κοινή θέα! «Ήρθε ένας, κρεμόταν το μόριό του εκεί και το έβαλε πάνω στον πάγκο. Κι έπιασε αυτή πάλι τον πλάστη και μόλις βλέπει αυτός τον πλάστη, σηκώνεται και φεύγει!» μας εξηγεί ο κ. Ιερεμίας.

Πάντως, τα προηγούμενα 24ωρα, ο δράστης φάνηκε από την κάμερα ασφαλείας ότι παρακολουθούσε την κίνηση στο κατάστημα για αρκετή ώρα και εισέβαλε σ’ αυτό όταν πιθανότατα όταν θεώρησε ότι η γυναίκα θα ήταν μόνη της. Έκανε όμως το λάθος να πιστέψει ότι θα μπορούσε να εκφοβίσει την κ. Μαρία με τον πλάστη. Αμ δε… Όπως μας εξηγεί η κ. Ιερεμία, τα τελευταία 20 χρόνια που έχει τον ίδιο πλάστη πάντα επί ποδός, δεν φοβάται τίποτα και κανέναν…

«Η κ. Μαρία είναι νίντζα! Εμένα 5 το πρωί χτύπησε το κινητό μου. Βλέπω ότι είναι η κ. Μαρία και το σηκώνω, στον ύπνο μου και της λέω «θα φέρω τα τσιγάρα!». «Ποια τσιγάρα» μου λέει, «κατέβα γιατί μας ληστέψανε». Να ξέρετε ότι βγήκε και τον κυνήγησε μέχρι έξω. Αυτός ήταν στο μηχανάκι και τον κυνηγούσε και τον βαρούσε… Δεν θα το ξανακάνει σίγουρα!» ανέφερε χθες ο Σωτήρης Παπουτσάκης, εργαζόμενος του μίνι μάρκετ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Χανίων ζητούν άμεση στελέχωση της Παιδοχειρουργικής Κλινικής

Την ανάγκη άμεσης στελέχωσης της παιδοχειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων...

Χασισοφυτεία Κουρνά: Με τέτοιους «παπάδες», θα έκαναν …αρχιερατικό συλλείτουργο

Πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ εκτιμούν τα στελέχη της Δίωξης...