15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

“Ήρθε η ώρα να πέσει και το τείχος του ευρώ”: Δημοψήφισμα για έξοδο από το Ευρώ ετοιμάζει ο Μπέπε Γκρίλο

Ημερομηνία:

Τρομάζει την ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή, η ανοικτή ρήξητου Κινήματος των 5 Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο στην Ιταλία που ζητά έξοδο από το ευρώ με δημοψήφισμα.

Ο Beppe Grillo, πρώην κωμικός και νυν ηγέτης του κινήματος 5 Αστέρια, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 10 χρόνων από τη λειτουργία του ιστολογίου (μπλογκ) που ανάτρεψε το πολιτικό σκηνικό στην Ιταλία, ανακοίνωσε στις Βρυξέλλες τον νέο (μέχρι τώρα δεν μιλούσε για έξοδο από το ευρώ) αγώνα του Κινήματος για έξοδο από το ευρώ!:

“Είμαστε το Σχέδιο Β για την Ιταλία” είπε σε δημοσιογράφο του BBC, και συνέχισε: “Οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών έχουν παραμορφώσει το όνειρο για μία ευρωπαϊκή δημοκρατία. Σήμερα, δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με το Ισλαμικό Κράτος ή την Ρωσία. Σήμερα βρισκόμαστε σε πόλεμο με την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα!”.

“Είναι ώρα για μένα και τους ιταλούς να κάνουμε αυτό που έπρεπε εδώ και καιρό: Να βάλουμε ένα τέλος σ’ αυτούς που ατίμασαν τη δημοκρατία, που επέβαλαν δοτούς (μη εκλεγμένους) πρωθυπουργούς. Εσείς είστε μια συμμορία μισθοφόρων των τραπεζιτών…

Θα σας στείλουμε σπίτι σας με την έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ. Η κυριαρχία ανήκει στο Λαό κι όχι στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα… Ούτε στην τρόικα ή στην Bundesbank. Επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, εθνικούς προϋπολογισμούς.

Ετοιμαστείτε για τη δική σας πτώχευση, την πτώχευση της ΕΚΤ κι όχι του λαού μας. Στο όνομα του Θεού και της Δημοκρατίας, ξεκουμπιστείτε!”.

Έχουν αποκαλέσει τον Μπέπε Γκρίλο κλόουν, λαϊκιστή και κίνδυνο για τη χώρα. Δε φοράει συνήθως κουστούμι, έχει μακριά ατημέλητα μαλλιά, μοιάζει σα να μην ταιριάζει με άλλους αυτούς τους καλοντυμένους γραφειοκράτες που περπατούν στους διαδρόμους των κτιρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Η αίθουσα όπου έδωσε την ομιλία του ήταν γεμάτη από Ιταλούε και Βρετανούς με τα μέλη του Βρετανικού Κόμματος της Ανεξαρτησίας του Νάιτζελ Φάραντζ να στέκονται στην πρώτη σειρά ως ένδειξη συμπαράστασης. Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του “Αγώνα της Κρήτης” στην ευρωκοινοβουλευτική ομάδα Ευρώπη της Ελευθερίας και της Άμεσης Δημοκρατίας των Φάραντζ και Γκρίλο εντάχθηκαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αν και κάτι τέτοιο δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμα.

“Το 1989, το τείχος του Βερολίνου έπεσε”, είπε ο ηγέτης του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, “σήμερα, 25 χρόνια μετά, ήρθε η ώρα να πέσει και το τείχος του Ευρώ!”

Μπορεί όμως αυτό το φιλόδοξο σχέδιο να γίνει πραγματικότητα; Το δημοψήφισμα δε θα είναι δεσμευτικό, αλλά παίρνοντας υπόψη την οικονομική κατάσταση στην Ιταλία οπωσδήποτε θα βρει και πολλούς και ισχυρούς συμμάχους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...