15.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Η λίστα μεταρρυθμίσεων προς τους εταίρους

Ημερομηνία:

Η λίστα των μεταρρυθμίσεων θα σταλεί αύριο (Τρίτη) το πρωί στους ΥΠΟΙΚ του Eurogroup, ενώ το απόγευμα θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη. Στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης θα υπάρξει συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου

Όπως τονίζουν πηγές του Μεγάρου μαξίμου, η διαρροή μέρους του κειμένου που θα αποσταλεί αύριο στους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup είναι αποσπασματική και λανθασμένη. Όπως επισημαίνουν, στη λίστα των μεταρρυθμίσεων περιλαμβάνονται τα εξής:

  1. Ολόκληρος ο πρώτος πυλώνας της Θεσσαλονίκης που αφορά το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

  2. Μεγάλο μέρος του δεύτερου πυλώνα που αφορά την άρση της καταστολής της πραγματικής οικονομίας με άμεση προτεραιότητα στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, των κόκκινων δανείων καθώς και το σταμάτημα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

  3. Στη λίστα υπάρχουν όλες οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης του τέταρτου πυλώνα της Θεσσαλονίκης, όπως:

    1. Δίκαιο φορολογικό σύστημα

    2. Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

    3. Καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς

    4. Πάταξη λαθρεμπορίου (ιδιαίτερα σε καύσιμα και καπνό).

    5. Ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα –μείωση της γραφειοκρατίας

  4. Στη λίστα γίνεται αναφορά στις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά με αναφορά στις συλλογικές  συμβάσεις και διαπραγματεύσεις.

  5. Επίσης δεν  γίνεται αναφορά στην περίφημη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, αλλά στη συμφωνία Γκουρία – Τσίπρα για τις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη η χώρα.

  6. Τέλος δεν γίνεται αναφορά  σε επαναπρόσληψη απολυμένων στο Δημόσιο, διότι όπως ο αρμόδιος υπουργός έχει δηλώσει,  αυτό θα ενταχθεί στις ήδη προγραμματισμένες προσλήψεις που προβλέπονται από τον προϋπολογισμό.

Η λίστα των μεταρρυθμίσεων θα σταλεί το πρωί της Τρίτης στους ΥΠΟΙΚ του Eurogroup, ενώ το απόγευμα θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη. Επίσης, αύριο ,Τρίτη θα υπάρξει συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου στις 12:00.

"google ad"

left.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...