21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Η λακωνική απάντηση της πρεσβείας της Ρωσίας στην Αθήνα στην Ντόρα Μπακογιάννη

Ημερομηνία:

Του Δήμου Βερύκιου

Η πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα τρολάρει την Ντόρα Μπακογιάννη η οποία βγήκε το πρωί στον ANT1 και είπε ότι: «Ζούμε με μια περίοδο εξαιρετικά ανησυχητική, σε μια χώρα που είναι σε πόλεμο με την Ρωσία λόγω της στάσης της με την Ουκρανία, όπως και η υπόλοιπη Ευρώπη».

Αστραπιαία της απάντησε η εδώ πρεσβεία της Ρωσίας, μέσω Twitter, με μια λακωνική και άκρως περιφρονητική φράση: «Η Ρωσία δεν έχει κηρύξει τον πόλεμο στην Ελλάδα».

Επι της ουσίας με το συγκεκριμένο «τιτίβισμα» η Μόσχα διαμηνύει στην Αθήνα ότι πρέπει να εγκαταλείψει τον ολισθηρό δρόμο που έχει επιλέξει, επισείοντας τον «ρωσικό μπαμπούλα» σε ότι στραβό και ανάποδο που πράττει η ελληνική κυβέρνηση.

Το ξεκίνησαν τα τρολ της ΝΔ το καλοκαίρι όταν ξέσπασε το σκάνδαλο των υποκλοπών, αναπτύσσοντας το μύθευμα περί «υβριδικού πολέμου» που διεξάγει η Ρωσία για να ανατρέψει όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που τάχθηκαν στο πλευρό της Ουκρανίας.

Την σκυτάλη πήρε ο ίδιος ο πρωθυπουργός την περασμένη Κυριακή στην ΔΕΘ της Θεσσαλονίκης επισημοποιώντας το συγκεκριμένο τρολάρισμα, επικαλούμενο παλαιότερο δημοσίευμα του αμερικανικού Τύπου που εμφάνιζε Ρώσο ολιγάρχη να συνεργάζεται με αμερικανό επιχειρηματία και να δραστηριοποιούνται στα Βαλκάνια και στην Ελλάδα για την δημιουργία τηλεοπτικών σταθμών με ρωσική επιρροή.

Μετά την επαναφορά του συγκεκριμένου θέματος από τον έλληνα πρωθυπουργό, παρ´ ότι οι εδώ κρατικές έρευνες δεν έφεραν στο φως κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει το συγκεκριμένο αμερικανικό δημοσίευμα, την μεθεπόμενη ημέρα επανέρχονται οι ΝΥΤ με παρόμοιο δημοσίευμα που γενικά και αόριστα αναφέρει ότι η Ρωσία έχει διαθέσει 300 εκατομμύρια από το 2014 για να ασκήσει επιρροή σε χώρες των Βαλκανίων.

Η Μόσχα περίμενε την Ντόρα στην γωνία

Τα τρολ του Μεγάρου Μαξίμου βρίσκουν την ευκαιρία και αναπαράγοντας το νέο δημοσίευμα των ΝΥΤ, το συσχετίζουν αυθαίρετα με το προηγούμενο και τις δηλώσεις Μητσοτάκη στην ΔΕΘ και φτιάχνουν ένα νέο «πλεκτό» κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους με τη στάμπα του «κακού Ρώσου» που υποτίθεται απειλεί να ρίξει την κυβέρνηση! Τι και εάν μεταβαίνει ο ίδιος ο ΥΠΕΞ στην αίθουσα δημοσιογράφων της Βουλής για να διευκρινίσει με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν υπάρχει κανένα χειροπιαστό στοιχείο από τις αμερικανικές αρχές που να επιβεβαιώνει το δημοσίευμα των ΝΥΤ ότι δηλαδή δόθηκαν ρούβλια στην Ελλάδα για την άσκηση ρωσικής επιρροής! Τα τρολ του Μαξίμου αφανίζουν την είδηση/διευκρίνιση Δένδια απ´ όλα τα Πετσο-μένα ΜΜΕ και συνεχίζουν το πλέξιμο της φανέλας με την Ρώσικη κακιά …αρκούδα που απειλεί να κατασπαράξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη! Τσουπ στην ύφανση του συγκεκριμένου πλεκτού σπεύδει να συμμετάσχει και η Ντόρα Μπακογιάννη που διαχρονικά ουδέποτε είχε αναπτύξει καλές σχέσεις με την Ρωσία σε αντίθεση με τον πατέρα της που είχε στενές σχέσεις με Γέλτσιν και Γκορμπατσόφ την εποχή της Περεστρόικα.

Η Μόσχα την περίμενε στην γωνία την Ντόρα από τον Απρίλιο του 2008 όπου κατά την κρίσιμη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι άρχισε και η αντίστροφη μέτρηση στις σχέσεις του Πούτιν με την Δύση, η Ντόρα ήταν η πρώτη ΥΠΕΞ Δυτικής Χώρας που έσπευσε να κάνει δήλωση υπεραμυνόμενη την απόφαση του ΝΑΤΟ για περαιτέρω διεύρυνση της Συμμαχίας και ανάπτυξη αντιπυραυλικής ομπρέλας στην Ανατολική Ευρώπη. Ήταν η Σύνοδο στην οποία συζητήθηκαν οι σχέσεις ΝΑΤΟ – Ρωσίας, όπου και αποφασίστηκε το πάγωμα τους.

Η Αρχική δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη είχε προκαλέσει την μήνη της Ρωσίας και τον προβληματισμό του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Επί του παρασκηνίου, οκτώ μήνες μετά, τον Νοέμβριο του 2008, ο Γιάννης Καρτάλης έγραφε στο ΒΗΜΑ: «Η Αθήνα δείχνει να έχει αιφνιδιαστεί από τις ραγδαίες αυτές εξελίξεις και επιχειρεί να τηρήσει ίσες αποστάσεις από τις δύο υπερδυνάμεις, καθώς στο παρελθόν είχε δεχθεί έντονες επικρίσεις από τους υπερατλαντικούς συμμάχους μας για τα ενεργειακά της ανοίγματα προς τη Μόσχα, ενώ η συνεχιζόμενη σιωπή της για την υπογραφή της συμφωνίας για την αντιπυραυλική ασπίδα έρχεται να καλύψει το πάθημα από τη φιλοαμερικανική στάση που είχε τηρήσει αρχικά η ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που στην τελευταία Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ η Ελλάδα συντάχθηκε μεν με τους Συμμάχους της στο πάγωμα των σχέσεων με τη Ρωσία, αμέσως μετά όμως η κυρία Μπακογιάννη δήλωσε ότι η Ελλάδα ετάχθη υπέρ της συνέχισης του διαλόγου ΝΑΤΟ- Ρωσίας…».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Αναστάτωση σε γειτονιά από 44χρονο που ήθελε να αυτοκτονήσει

Αναστάτωση προκάλεσε τα ξημερώματα σε γειτονιά του Ηρακλείου ένας...

Κωνσταντοπούλου: «Ό,τι γίνεται στην κυβέρνηση είναι ευθύνη Μητσοτάκη»

«Η ΝΔ προσπάθησε να κλείσει γρήγορα τη συζήτηση και...

Ένοχος ο Ηλίας Μίχος και για τον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια – Αθώα η μητέρα

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την...

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...