25.8 C
Chania
Sunday, September 8, 2024

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αποκορώνου για την λειψυδρία: Χάνονται καθημερινά εκατοντάδες κυβικά νερού καθημερινά

Ημερομηνία:

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου [Όνομα Δήμου] εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το οξύ πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στις υψηλές ζώνες (Κάινα, Κόκκινο Χωριό, κ.λπ.) κάθε καλοκαίρι.

Είναι απαράδεκτο το 2024, μέσα στον καύσωνα, νόμιμα υφιστάμενες κατοικίες να στερούνται το στοιχειώδες αγαθό του νερού για τις καθημερινές τους ανάγκες. Διαρροές και βλάβες στο διάτρητο και ασυντήρητο δίκτυο οδηγούν σε απώλεια εκατοντάδων κυβικών νερού καθημερινά για εβδομάδες ή και μήνες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση κατηγορεί το κράτος και τις κυβερνήσεις για την χρόνια εγκατάλειψη των βασικών υποδομών, αλλά και τον ίδιο τον Δήμο για την έλλειψη έργων οριστικής λύσης, όπως φράγματα, λιμνοδεξαμενές και ομβροδεξαμενές.

Πιο αναλυτικά, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν:

Κ. Δήμαρχε

Και αυτό το καλοκαίρι οι δημότες οι οποίοι  έχουν κατοικίες στην υψηλή ζώνη του δήμου μας (Κάινα, Κόκκινο Χωριό, κλπ.) έχουν μεγάλο πρόβλημα με τις συνεχείς και πολυήμερες διακοπές του νερού.

Κάθε καλοκαίρι  με την αύξηση της κατανάλωσης, λόγω του τουρισμού και τις ανάγκες των τουριστικών καταλυμάτων, η κατάσταση γίνεται αφόρητη.

Είναι απαράδεκτο το 2024 και μέσα στον καύσωνα,  νόμιμα  υφιστάμενες κατοικίες να στερούνται το στοιχειώδες  αγαθό του νερού για τις καθημερινές τους ανάγκες, να μην έχουν οι κάτοικοι νερό να πλυθούν.

Απαράδεκτο επίσης είναι το γεγονός να εμφανίζονται διαρροές και βλάβες με μεγάλη απώλεια νερού από το διάτρητο και ασυντήρητο δίκτυο και να χάνονται εκατοντάδες κυβικά καθημερινά για εβδομάδες ή και για μήνες.

Αυτά τα προβλήματα είναι αποτέλεσμα της χρόνιας εγκατάλειψης των βασικών υποδομών  από την μεριά του κράτους και των κυβερνήσεων.

Αλλά και από την ανυπαρξία έργων που θα έλυναν οριστικά το πρόβλημα (φράγματα ανάσχεσης του νερού που χάνεται στη θάλασσα,  λιμνοδεξαμενές,  ομβροδεξαμενές στην υψηλή ζώνη  κλπ.)

Κ. Δήμαρχε

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητάει  άμεσα να καλύψει ο δήμος με νερό τις κατοικίες  στις υψηλές ζώνες με υδροφόρες, ανά  τακτά χρονικά διαστήματα.

Να προχωρήσει τα έργα για την οριστική λύση του προβλήματος της λειψυδρίας στην υψηλή ζώνη του δήμου μας.

Οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση δημοτικοί σύμβουλοι

Μελισσάκης Νικήτας

Ζώης Σταύρος

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: Εξαγγελία 45 μέτρων και επίκληση στην σταθερότητα

Με έμφαση στις 1.000 ημέρες που έχει ακόμα διάρκεια...

Η κίνηση του πατέρα Κασσελάκη στην ΚΕ που ξεσήκωσε το Twitter

Κύμα σχολιασμού στα social media επέφερε η παρουσία του πατέρα...

Τέμπη: Νέα «πυρά» της Καρυστιανού κατά Μητσοτάκη

Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023...

Χανιά: Οι διάλογοι σοκ του ιερέα με την σύζυγό του μπροστά σε Μητροπολίτη

Δεν σταματούν να έρχονται στη δημοσιότητα οι αποκαλύψεις για...