12.1 C
Chania
Πέμπτη, 2 Απριλίου, 2026

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αποκόρωνα καταγγέλει απώλεια έργων τέχνης μεγάλης αξίας και ιστορικών τεκμηρίων από την Πινακοθήκη Γιαννούλη

Ημερομηνία:

Την απώλεια έργων τέχνης μεγάλης αξίας αλλά και σημαντικών ιστορικών τεκμηρίων καταγγέλει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Αποκόρωνα:

Στο πρόσφατο παρελθόν, το Δημοτικό Συμβούλιο Αποκόρωνα πληροφορήθηκε την προσπάθεια συντήρησης κι ευπρεπισμού της πινακοθήκης Γιαννούλη στο Φρε, με την υποσημείωση ότι έχουν απολεστεί τρεις(3) πίνακες του διακεκριμένου χαράκτη Τάσου, μεγάλης καλλιτεχνικής,αλλά και οικονομικής αξίας.

Στην πρόσκληση που λάβαμε για τα εγκαίνιά της πινακοθήκης την Παρασκευή 29-7-22, δεν αναφέρεται ότι θα εκτεθούν έργα του Τάσου, οπότε τα τρία (3) έργα του, παραμένουν άφαντα

Αλήθεια, τόσα χρόνια τώρα πώς διοικείται η πινακοθήκη; Πώς παραδίδονται και παραλαμβάνονται οι συλλογές της,πώς, και αν συντηρούνται;

Αλλά, και άλλο περιστατικό χρήζει διερεύνησης  και δημοσιοποίησης.

Με την καθιέρωση των εορτασμών, στη μνήμη του αντιστασιακού και γραμματέα της ΑΕΑΚ Ανδρέα Πολένταπου μετά από ανακρίσεις και βασανισμούς,    εκτελέστηκε από τους φασίστες  κατακτητές, ο τότε ομιλητής, συγγραφέας  Ανδρέας Νενεδάκης,  χάρισε στην τότε Κοινότητα  Βρυσών φάκελο του Πολέντα, με  έγγραφα ,ομιλίες, αλλά και σχεδιαγράμματα  στόχων.

Σε κάποιες επετείους εορτασμών, είτε της μάχης της Κρήτης, είτε σε εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του Ανδρέα Πολέντα, φωτοαντίγραφα εκτέθηκαν σε κοινή θέα.

Οι συνεχείς ερωτήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στον κ. δήμαρχο, πού βρίσκεται αυτό το αρχείο σήμερα, πώς έχει διασφαλιστεί η φύλαξη και συντήρησή του, ουδέποτε απαντήθηκαν.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

KKE: Καταγγελίες για ΝΑΤΟική έρευνα και περιορισμό συνδικαλιστικής δράσης στα πανεπιστήμια της Κρήτης

Η ΚΟΒ ΠΚ-ΕΛΜΕΠΑ καταγγέλλει τη σύνδεση της πανεπιστημιακής έρευνας με το ΝΑΤΟ και τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης στο Πολυτεχνείο Κρήτης και το ΕΛΜΕΠΑ Χανίων.

Πολάκης: «ΟΠΕΚΕΠΕ, υποκλοπές, Τέμπη και απευθείας αναθέσεις τα τέσσερα παγόβουνα της διαπλοκής Μητσοτάκη»

Παύλος Πολάκης: ΟΠΕΚΕΠΕ, υποκλοπές, Τέμπη και απευθείας αναθέσεις 20 δισ. τα «τέσσερα παγόβουνα» της διαπλοκής Μητσοτάκη. Ζητά παραίτηση κυβέρνησης και εκλογές.

Ακραίο επεισόδιο σκόνης από τη Σαχάρα «έπνιξε» την Κρήτη με συγκεντρώσεις έως 76 φορές πάνω από τα όρια

Ακραίο επεισόδιο σκόνης από τη Σαχάρα στις 1/4/26: Συγκεντρώσεις έως 3.826 μg/m³ στο Ηράκλειο, 76 φορές πάνω από τα όρια. Μετρήσεις από το Δίκτυο ΣΧΕΔΙΑ Κρήτης.

Μανόλης Χνάρης: Αναγκαία η απόσυρση της διάταξης για την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών

Ο βουλευτής Ρεθύμνης Μανόλης Χνάρης κατέθεσε ερώτηση για την απόσυρση της διάταξης κατάργησης των Σχολικών Επιτροπών, που προκαλεί σοβαρά προβλήματα στους Δήμους και τα σχολεία.