17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αποκόρωνα καταγγέλει απώλεια έργων τέχνης μεγάλης αξίας και ιστορικών τεκμηρίων από την Πινακοθήκη Γιαννούλη

Ημερομηνία:

Την απώλεια έργων τέχνης μεγάλης αξίας αλλά και σημαντικών ιστορικών τεκμηρίων καταγγέλει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Αποκόρωνα:

Στο πρόσφατο παρελθόν, το Δημοτικό Συμβούλιο Αποκόρωνα πληροφορήθηκε την προσπάθεια συντήρησης κι ευπρεπισμού της πινακοθήκης Γιαννούλη στο Φρε, με την υποσημείωση ότι έχουν απολεστεί τρεις(3) πίνακες του διακεκριμένου χαράκτη Τάσου, μεγάλης καλλιτεχνικής,αλλά και οικονομικής αξίας.

Στην πρόσκληση που λάβαμε για τα εγκαίνιά της πινακοθήκης την Παρασκευή 29-7-22, δεν αναφέρεται ότι θα εκτεθούν έργα του Τάσου, οπότε τα τρία (3) έργα του, παραμένουν άφαντα

Αλήθεια, τόσα χρόνια τώρα πώς διοικείται η πινακοθήκη; Πώς παραδίδονται και παραλαμβάνονται οι συλλογές της,πώς, και αν συντηρούνται;

Αλλά, και άλλο περιστατικό χρήζει διερεύνησης  και δημοσιοποίησης.

Με την καθιέρωση των εορτασμών, στη μνήμη του αντιστασιακού και γραμματέα της ΑΕΑΚ Ανδρέα Πολένταπου μετά από ανακρίσεις και βασανισμούς,    εκτελέστηκε από τους φασίστες  κατακτητές, ο τότε ομιλητής, συγγραφέας  Ανδρέας Νενεδάκης,  χάρισε στην τότε Κοινότητα  Βρυσών φάκελο του Πολέντα, με  έγγραφα ,ομιλίες, αλλά και σχεδιαγράμματα  στόχων.

Σε κάποιες επετείους εορτασμών, είτε της μάχης της Κρήτης, είτε σε εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του Ανδρέα Πολέντα, φωτοαντίγραφα εκτέθηκαν σε κοινή θέα.

Οι συνεχείς ερωτήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στον κ. δήμαρχο, πού βρίσκεται αυτό το αρχείο σήμερα, πώς έχει διασφαλιστεί η φύλαξη και συντήρησή του, ουδέποτε απαντήθηκαν.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ