25.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Η Λαϊκή Συσπείρωση για το Δήμο Αποκορώνου

Ημερομηνία:

Οι Αποκριές σύντροφοι και φίλοι δεν τέλειωσαν τη Κυριακή. Θα συνεχιστούν φέτος μέχρι τις εκλογές του Μάη, με τα προσωπεία των υπερκομματικών, των αυτόνομων, των πολιτικά ουδέτερων, των ανεξάρτητων, των ευαίσθητων για το περιβάλλον, αυτών που κινούνται με αυτοδιοικητικό  κριτήριο και μόνο με τα προβλήματα του Δήμου ή της Κρήτης, λες και τα προβλήματα είναι αυτοφυή και ενδημούν μόνο στο Δήμο μας και το νησί.
Από την άλλη δίνει και παίρνει το αλισβερίσι και η ίντριγκα με τα κόμματα και τα πολιτικά γραφεία  αρκεί να μην γίνεται αντιληπτή από τον πολύ κόσμο, τους ψηφοφόρους.
Στόχος να μην εκφραστεί σε ψήφο η δυσαρέσκεια του λαού. Να μη βγουν πρωτίστως πολιτικά συμπεράσματα καταδίκης της πολιτικής τους, πολιτικής του Κεφαλαίου, του Μάαστριχτ, της ΕΕ.
Τριάντα χρόνια μετά από την ένταξη στην ΕΟΚ ακόμη ψάχνουμε τους παράδεισους που θα τρώγαμε με τα χρυσά κουτάλια, τις αγορές που θα κατακλύζαμε, ενώ εντείνεται η εξαθλίωση των νέων, των γυναικών, των μικρομεσαίων εμποροβιοτεχνών, το ξεκλήρισμα της αγροτιάς.
Λένε που θα πάει; άλλοι θα ελπίζουν ακόμη, άλλοι δε θα ψηφίσουν αηδιασμένοι πιστεύοντας το όλοι ίδιοι είναι, άλλοι δε θα αντέξουν τα έξοδα των εισιτηρίων του καλπονοθευτικού συστήματος, Να μην αποκτήσει ο ψηφοφόρος ταξική συνείδηση. Να χαθεί στους πολλούς συνδυασμούς άσχετα της πολιτικής που ευαγγελίζονται, να λειτουργήσει οικογενειοκρατικά, τοπικιστικά, συντεκνίστικα και προπαντός αντικομουνιστικά. Σε αυτό βοηθά όχι μόνο ο Πάγκαλος.
Εμείς λέμε παντού και ενιαία ΚΚΕ, στις Ευρωεκλογές,  Λαϊκή Συσπείρωση και στο Δήμο και στην Περιφέρεια, όχι τόσο από κομματικό πατριωτισμό που δεν τον κρύβουμε άλλωστε, αλλά για να βγούμε με συντονισμένες κινήσεις από το βάλτο σε μια σαφή, γνήσια και με αταλάντευτη προοπτική καταδίκης, αυτής της πολιτικής που μας εξαθλιώνει, που τσακίζει τη ζωή και τα δικαιώματα των πολλών για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Είκοσι χρόνια τώρα το φωνάζουμε: Οι ΟΤΑ ,με τα ασφυκτικά νομικά πλαίσια που τους διέπουν, και τις σοσιαλδημοκρατικές ή νεοφιλελεύθερες διοικήσεις που τους διοικούν (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ,ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ) αποτελούν το τοπικό χέρι της αστικής εξουσίας. Γι αυτό και εμείς μιλάμε για ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.
Όλοι τους Δήμαρχοι ή Περιφερειάρχες Αιρετοί ή Διορισμένοι , ¨με λίπη τους¨ δε λέμε ,αλλά ¨μη έχοντας άλλες επιλογές και όντας πραγματιστές¨, γίνονται Δήμιοι κάθε δικαιώματος της λαϊκής οικογένειας.
Τα λεγόμενα ανταποδοτικά τέλη από την άλλη διογκώνονται πάλι ¨με λίπη τους¨ εις βάρος της λαϊκής οικογένειας και αρχίζουν να βεβαιώνονται στην εφορεία τα τυχόν ληξιπρόθεσμα.
Ο Δήμος μας εκεί που θα γινόταν επικερδής επιχείρηση με τους Καποδίστρια και Καλλικράτη, έχει αρχίζει να βουλιάζει. Η Κοινωφελής ΑΕ  ήδη για το 2014 χρωστά 100.000 € σε μισθούς στους τρις παιδικούς σταθμούς και 40.000€ στο ΙΚΑ, ενώ οι γονείς ακουμπάνε κανονικά τα τροφεία.
Στην υγεία, η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Βάμου είναι τραγική. Πλήρης αποστελέχωση και αποδυνάμωση, αλλά το χαράτσι καλά κρατεί.
Στην παιδεία οι επιχορηγήσεις είναι -60%. Θέρμανση, φως, τηλέφωνο είναι πλέον στον αέρα. .
Η πρόνοια σε ένα Δήμο με υπέργηρο πληθυσμό περιορίζεται  στη φιλανθρωπία “της χείρας βοηθείας”.
Η αγροτική παραγωγή ελέω ΚΑΠ είναι ασύμφορη οι αγρότες καταστρέφονται .Η δακοκτονία (με ξένα κόλλυβα μνημόσυνο) αφού είναι λεφτά των ελαιοπαραγωγών, πάει από το κακό στο χειρότερο.
Στα απορρίμματα οι υπηρεσίες ιδιωτικοποιούνται. Πάλι «με λίπη μας».
Σε επίπεδο προσωπικού η πλάστιγγα κλείνει υπέρ των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.
Τριαντατέσσερεις συμβασιούχοι βρέθηκαν στο δρόμο με δικαστική απόφαση. Πώς τους βοηθάμε; Δίνοντάς τους έτοιμη πελατεία σε κάθε Μπόμπολα.
Στον τουρισμό, παραλίες υπέρ των μεγαλοξενοδόχων  εμπορευματοποιημένες για τους πολίτες και οι εργαζόμενοι με εργασιακές συνθήκες γαλέρας.
Αθλητισμός υπό τις συνδρομές των γονέων, χωρίς υποδομές.
Πολιτισμός «υπό την ευγενική χορηγία της syta».
Οι υδάτινοι πόροι πανάκριβοι για τους κατοίκους θα αποτελέσουν λέει πεδίο κερδοφορίας για το Δήμο λες και δεν είναι κοινωνικό αγαθό και για τους εγγύς και για τους μακράν των πηγών.
Πολεοδομικά τα σχέδια Καβρού, Αλμυρίδας και Καλυβών είναι στον αέρα. Ενώ το παλαιό των Καλυβών με κατάφορες αδικίες στους μικροϊδιοκτήτες σέρνεται από το 1993 χωρίς λύση.
Αποχετευτικό –Βιολογικός Γεωργιούπολης, ξεκινά κολοβωμένος, με καθυστέρηση και τμηματικά χωρίς να καλύπτει όλη τη λεκάνη απορροής. Για Καλύβες και Αλμυρίδα ούτε  καν σε σχέδια κουβέντα.
Αντιπλημμυρικός – αντισεισμικός- αντιπυρικός σχεδιασμός αν και ομόφωνα ψηφίστηκαν οι προτάσεις μας έμειναν γράμμα κενό στα χαρτιά.
Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΩΡΑ:
Η αντίληψη της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις δομές διοίκησης και διεύθυνσης σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο έχει ως θεμέλιό της την κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, στον κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό σχεδιασμό με κίνητρο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Άρα οι προτάσεις μας έρχονται σε αντίθεση με την εφαρμοζόμενη πολιτική, το ίδιο το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό σύστημα που αναπαράγει και συντηρεί τις αδικίες, το δίκαιο του ισχυρού, την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Η γενική πρόταση – κατεύθυνσή μας στην ΤΔ επικεντρώνεται στους εξής άξονες :
1. Πλήρης και επαρκή χρηματοδότηση. Διεκδικούμε την απόδοση των παράνομα παρακρατηθέντων πόρων στην ΤΑ που φτάνουν τα 12 δις – 14 δις €. Εξεύρεση πόρων, ξεκινώντας από τη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου κατά 45% και της εκκλησιαστικής περιουσίας, μέχρι την αλλαγή των συντελεστών φόρων και τελών στους δήμους, διαφοροποιώντας τους ανεβάζοντας τους συντελεστές στα πολυκαταστήματα, στις τράπεζες, σε όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις και μειώνοντας έως καταργώντας τους στους αυτοαπασχολούμενους μικρέμπορους, επαγγελματίες, σε χαμηλόμισθους, ανέργους, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
2. Μονιμοποίηση όλων συμβασιούχων. Προσλήψεις νέου μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αυξανόμενων κοινωνικών και υπηρεσιακών αναγκών σε υπηρεσίες και υποδομές του δήμου.
3. Κατάργηση των δημοτικών επιχειρήσεων, κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας του δήμου και όλου του νομοθετικού πλαισίου που καθιστά την ΤΔ επιχείρηση. Ένταξη των εργαζομένων από αυτές τις επιχειρήσεις στις υπηρεσίες του δήμου.
4. Έργα, υποδομές, πόρους που κατευθύνονται για την κάλυψη ουσιωδών, πραγματικών αναγκών (λαϊκή κατοικία, σύγχρονα σχολεία, προσχολικά κέντρα, δημόσια κέντρα υγείας, προστασία από πλημμύρες, πυρκαγιές και σεισμούς, έντονα καιρικά φαινόμενα, κατολισθήσεις, κ.λ.π.). Έργα άρδευσης, φτηνό πόσιμο νερό, επίλυση του αποχετευτικού. Ο σχεδιασμός, μελέτη, κατασκευή έργων να γίνεται από αποκλειστικά δημόσιο κατασκευαστικό φορέα και όχι με ΣΔΙΤ ή συμβάσεις παραχώρησης σε ιδιώτες.
5. Κατοχύρωση Ενέργειας-μεταφορών-νερού ως κοινωνικών αγαθών παρεχόμενων από το κράτος με πολύ φθηνά τιμολόγια ή δωρεάν (π.χ. άρδευση αγροτικών καλλιεργειών) και κατάργηση του ΦΠΑ.
Γενικά μπορώ να πω ότι η παρουσία μας ήταν συνεπής και πάντα τεκμηριωμένη και  στο πλευρό της Λαϊκής οικογένειας και ως εκ τούτου θα πρέπει να δώσουμε τον αγώνα μας και τώρα με αισιοδοξία αφού τα σχήματα που διαμορφώνονται ανήκουν στην άλλη όχθη του Ευρωμονόδρομου  του ρετουσαρισμένου καπιταλισμού με ανθρώπινο πρόσωπο

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί...

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature...

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική...

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός...