14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Η ΛΑ.Ε. για το σοβαρό ατύχημα εργάτη καθαριότητας στο Δήμο Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Η Λαϊκή Ενότητα Ηρακλείου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το σοβαρό εργατικό ατύχημα εργάτη καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου στην οποία αναφέρει ότι υπάρχουν ευθύνες του Δήμου ενώ σημειώνει ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ANEΛ συνεχίζει την αντεργατική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Αναφέρονται στην ανακοίνωση τα εξής:

Το νέο κρούσμα με το εργατικό ατύχημα (9/3) του 42χρονου οκταμηνίτη εργάτη καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου είναι άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα των εργατικών ατυχημάτων που ολοένα και πληθαίνουν τελευταία.

Η ιδιαιτερότητα στο ατύχημα αυτό, με τον σοβαρό τραυματισμό (κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, χειρουργική επέμβαση, μονάδα εντατικής θεραπείας) είναι ότι ενώ πρέπει στις θέσεις των συνοδών απορριμματοφόρων να τοποθετούνται έμπειροι μόνιμοι υπάλληλοι έχει γίνει πια πλέον κανόνας να χρησιμοποιούνται εργαζόμενοι με ολιγόμηνες συμβάσεις, χωρίς εκπαίδευση, χωρίς εμπειρία, με έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Εκτός από τις υπαρκτές ευθύνες του Δήμου Ηρακλείου, υπάρχει και το γεγονός ότι σ’ όλη τη χώρα ολοένα και περισσότερο τέτοιου είδους περιπτώσεις αυξάνουν και πληθαίνουν που δείχνει ότι η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και η χαλάρωση των μέτρων ασφαλείας είναι γενικότερο και πολιτικό φαινόμενο που πρέπει να σταματήσει και να αντιμετωπισθεί. Είναι η πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την αντεργατική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και έχει μετατρέψει τους εργασιακούς χώρους σε κάτεργα. Αυτό το εργασιακό μοντέλο που θέλουν να παγιώσουν στους δήμους η νεοφιλελεύθερη πολιτική κυβέρνηση και κουαρτέτο.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση με την μνημονιακή στροφή και την εφαρμογή νεοφιλελεύθερων αντιλαϊκών πολιτικών, αφού νομιμοποίησε την τρόϊκα, τα μνημόνια και τον διεθνή οικονομικό έλεγχο, καθαγιάζει τώρα και τον ΟΟΣΑ έναν οργανισμό που πλασσάρει «κονσέρβες» σκληρών αντεργατικών- «μεταρρυθμίσεων» που αφορούν σχεδόν πάντα την απορρύθμιση της εργασίας, απελευθερώσεις αγορών στο όνομα του ανταγωνισμού με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Δεν ξεχνά άλλωστε κανείς την περίφημη εργαλειοθήκη, τις ρυθμίσεις για το γάλα ή τις διαβόητες προτάσεις για την παιδεία. Οι εργαζόμενοι πρέπει άμεσα να αντιδράσουν διότι και αυτός ο λογαριασμός θα είναι τσουχτερός.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...