16.8 C
Chania
Saturday, January 10, 2026

“Η λιτανεία της Τέχνης” από τον Θανάση Λάλα μετά μουσικής στους δρόμους των Χανίων πριν τον τεμαχισμό της | Φωτός

Ημερομηνία:

Κάθε ρεκόρ έσπασε η επισκεψιμότητα της εικαστικής παρέβασης του Θανάση Λάλα στα Χανιά. Μέσα σε 10 μέρες πάνω από 10.000 επισκέπτες πέρασαν από το ΚΑΜ για να δουν το Θανάση Λάλα να ζωγραφίζει καθημερινά σε 15 λευκά ταμπλό 1,2 μ. Χ 1,2 μ..

Με την ολοκλήρωση του έργου ακολούθησε σήμερα η λιτανεία όπου το έργο μήκους άνω των 15 μέτρων που φιλοτεχνήθηκε κατά την διάρκεια της έκθεσης _από την ημέρα που ξεκίνησε μέχρι τώρα_ στις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε τη βόλτα στους δρόμους της πόλης σε θέα των ανύποπτων πολιτών και επισκεπτών με την συνοδεία 6 MOYΣIKΩΝ: 1 KΛAPINETO, 1 ΣAΞOΦΩNO, 1 AΛTIKOPNO, 1 ΠIANIKA/NTEΦI, 1 KIΘAPA, 1 NTAOYΛI.

Όλοι οι μουσικοί φορούσαν λευκά πουκάμισα και την πιο πανηγυρική τους διάθεση ενώ το έργο βαστούσαν 15 εθελοντές.

Το έργο έκανε 4 στάσεις “για να υμνηθεί η τέχνη”

Στάση πρώτη: Γυαλί Τζαμισί

Στάση δεύτερη: Δημοτική Πινακοθήκη

Στάση τρίτη: Δημοτική Αγορά

Στάση τέταρτη: Φάρος

Η όλη καλλιτεχνική δράση θα ολοκληρωθεί την Κυριακή στις 8 το βράδυ στο ΚΑΜ όπου το έργο θα τεμαχιστεί από τον καλλιτέχνη του Θανάση Λάλα και θα δοθεί στους φίλους που προτίθονται να το φυλάξουν, να το απολαύσουν και να φέρουν ο καθένας το κομμάτι του σε προκαθορισμένη ημέρα και ώρα στο μέλλον, για να ξανασυντεθεί το έργο!

Δείτε φωτογραφίες από τη “λιτανεία” στους δρόμους της πόλης:

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τσουκαλάς: Επτά χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη είναι αρκετά, ούτε μέρα παραπάνω

Σχολιάζοντας στο πλαίσιο της τηλεοπτικής του εμφάνισης στο Action24...

Τί προσδοκά ο λαός;

Του Δρ. Ηλία Κοπανάκη * Ήδη από τις πρώτες ημέρες...

Ιράν: Μεταξύ οικονομικής κρίσης και παραπληροφόρησης – Η ανάλυση του Αλέξη Λεκάκη Κερκυραίου

Η πρόσφατη αναζωπύρωση των διαδηλώσεων στο Ιράν επαναφέρει στο...

Ο Μητροπολίτης Πρόδρομος ανέλαβε τοποτηρητής στην Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων

Την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2025, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης...