11.8 C
Chania
Tuesday, December 23, 2025

Η λυρική ταινία “Ολομόναχοι Μαζί” του Κιμ Κι Ντουκ προβάλλεται την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Ημερομηνία:

Ολοκληρώνοντας τον Α’ κύκλο προβολών στα πλαίσια του αφιερώματος στον Ασιατικό Κινηματογράφο που διοργανώνει μαζί με την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΝΙΩΝ και το ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ, ο πολιτιστικός σύλλογος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ» θα προβάλει τη λυρική ταινία ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΙ ΜΑΖΙ/3-IRON (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ, 2004, 89’) του πολυβραβευμένου ανατόμου της ανθρώπινης ψυχής, ιδιοφυούς Κορεάτη σκηνοθέτη Κιμ Κι Ντουκ/Kim Ki-duk την ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στην κεντρική αίθουσα  του Πνευματικού Κέντρου Χανίων (Ανδρέα Παπανδρέου 70).

Περίληψη: Ένας νεαρός μοτοσικλετιστής αναζητά άδεια σπίτια, όχι για να τα διαρρήξει, αλλά για να περάσει μερικές μέρες σ’ αυτά ως κανονικός νοικάρης. Σε μια από τις εξορμήσεις του συλλαμβάνεται από την (μη απούσα) ιδιοκτήτρια, μια κακοποιημένη σύζυγο, έτοιμη να δραπετεύσει από τον καταπιεστικό άντρα της. Στην ταινία τα δύο μοναχικά πρόσωπα πλησιάζουν το ένα το άλλο χωρίς σχεδόν να μιλάνε μεταξύ τους, σε μια θαυμάσια, συναρπαστική, αν και ασυνήθιστη, ερωτική ιστορία δοσμένη με όμορφες, λυρικές εικόνες.

Το «Ολομόναχοι Μαζί» είναι μια τρυφερή ταινία, στην οποία δεν λείπει η βία με τη μορφή της μοναξιάς, της απόγνωσης, της κακοποίησης, παράλληλα με την αναζήτηση της απελευθέρωσης από τα δεσμά μιας απάνθρωπης κοινωνίας μέσω της έκφρασης της ερωτικής επιθυμίας που μπορεί να υπάρξει μόνο στα όρια ανάμεσα στην πραγματικότητα και το όνειρο.

Η ταινία κέρδισε τον Αργυρό Λέοντα Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Βενετίας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Δραματική

ΕΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: 2004

ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Νότια Κορέα-Ιαπωνία

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 89′

ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:  Κιμ Κι Ντουκ

ΣΕΝΑΡΙΟ: Κιμ Κι Ντουκ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:  Λι Σέουνγκ-γέον, Τζάε Χι, Κουόν Χίουκ-χο, Τζιν-μο.

Δείτε το trailer της ταινίας ΕΔΩ

ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ:

Α’ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19.00-21.00

Β’ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21.30-23.30

Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον covid.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ»

(Δείτε τη σελίδα του πολιτιστικού μας συλλόγου στο facebook ΕΔΩ)

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΝΙΩΝ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Κρήτη κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός στην Ευρώπη

Σύμφωνα με τη νέα λίστα του Conde Nast Traveller,...

ΚΚΕ: “Αθλιότητα της κυβέρνησης να κλείνει τους δρόμους που οι αγρότες αφήνουν ανοιχτοί”

Κατηγορίες προς την κυβέρνηση και την αστυνομία, για το κλείσιμο των δρόμων...

Όταν η ανεξιθρησκεία κτυπούσε την πόρτα της Μεσογείου

Του Γιώργου Ουρανού Δεν γνωρίζουμε αν έχει υπάρξει ποτέ στον...