21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Η λύση από τον μεσαίωνα που προτείνει το κόμμα “Νίκη” για το ζήτημα των κόκκινων δανείων

Ημερομηνία:

Το κόμμα “Νίκη” σα φωτοβολίδα εμφανίστηκε στο πολιτικό στερέωμα και έχει πλέον πολλές πιθανότητες να εισέλθει στη Βουλή. Πρόκειται για ένα ακραία συντηρητικό μόρφωμα το οποίο έχει διασυνδέσεις με την ελληνική εκκλησία στον οποίο πυρήνα του βρίσκονται ζητήματα που είναι μεν σοβαρά τα οποίο όμως η προσέγγισή τους γίνεται με τον πλέον οπισθοδρομικό τρόπο, όπως το ζήτημα της υπογεννητικότητας, της κατάρρευσης του θεσμού της οικογένειας, των αμβλώσεων. Επίσης, αναπαράγει εξωφρενικές αντι-επιστημονικές θεωρίες περί εμβολίων, όπως ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί έχουν δημιουργήσει μαγνητικό πεδίο και γι’ αυτό κολλάνε τα κουτάλια πάνω τους!

Όμως, έχει θέσεις και για μια σειρά άλλα θέματα, ακόμη και για ζητήματα οικονομίας.

Μία θέση που σίγουρα θα προκαλέσει συζήτηση είναι η πρότασή της για τη λύση του ζητήματος των κόκκινων δανείων που προέρχεται κατευθείαν από το Μεσαίωνα και τη δουλοπαροικία.

Αν και λέει “καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας λόγω κόκκινου δανείου”, στη συνέχεια συνεχίζει για να διευκρινήσει τη θέση της πώς θα το πετύχει αυτό.

Εκεί αποκαλύπτεται ότι ο τρόπος που βρίσκει είναι ότι όσοι αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους (λόγω ανεργίας), ο δανειζόμενος θα αναλαμβάνει “υποχρεωτική εργασία στο ευρύτερο Δημόσιο με καθεστώς αυξημένων κρατήσεων” για την αποπληρωμή του δανείου του.

Δηλαδή, με άλλα λόγια, ο άνεργος που έχει δανειστεί και δεν έχει να πληρώσει το δάνειό του, θα μετατρέπεται σε ένα είδος σκλάβου για να μπορεί να πληρώνει το δάνειό του. Το κόμμα δε διευκρινίζει πάντως αν αυτοί οι σκλάβοι λόγω χρεών θα φορούν αλυσίδες ή κάποιου είδους διακριτικό που να τους ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους καθωσπρέπει πολίτες που μπορούν και πληρώνουν κανονικά τα δάνειά τους.

Διαβάστε την εξωφρενική θέση του κόμματος που είναι πολύ πιθανόν να εισέλθει στη Βουλή:

  • Τα κόκκινα δάνεια πρώτης κατοικίας περιλαμβάνουν πραγματικές δύσκολες περιστάσεις αλλά κάποτε κρύβουν κακοβουλία στη μη εξυπηρέτησή τους.
  • Στις περιπτώσεις μη εξυπηρέτησης των δανείων (π.χ. λόγω ανεργίας), ο δανειζόμενος θα αναλαμβάνει υποχρεωτική εργασία στο ευρύτερο Δημόσιο με ειδικό καθεστώς αυξημένων κρατήσεων, ώστε να υπάρξει υποχρεωτική μακροχρόνια εξυπηρέτηση του δανείου.
  • Επομένως ο καλοπροαίρετος έχει την ευκαιρία να αποπληρώσει το δάνειο με αξιοπρέπεια, ενώ ο κακόβουλος θα πρέπει να αλλάξει είτε γνώμη είτε επάγγελμα (και απολαβές) ώστε να το εξυπηρετεί.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κολωνός: Συγκέντρωση νίκης μετά την ενοχή Μίχου και την αθώωση της μητέρας – «Τιμάμε το θάρρος της 12χρονης»

Σε συγκέντρωση «νίκης της αλληλεγγύης» έξω από τη στάση του μέτρο στα Σεπόλια καλεί το απόγευμα της...

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...