20.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Η Μάχη της Κρήτης σε νόμισμα της Αυστραλίας!

Ημερομηνία:

Επιστολή έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων ν. Χανίων σχετικά με την κυκλοφορία νομίσματος στην Αυστραλία όπου απεικονίζεται η Μάχη της Κρήτης το 1941. Στην επιστολή επισημαίνεται ότι ενώ σε άλλες χώρες κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να κρατούν τη μνήμη άσβεστη, στα Χανιά, ακόμα και την πλακέτα που δώρισαν οι Αυστραλοί το 1991 είναι περίπου κρυμμένη σε μη επισκέψιμο μέρος του Δημοτικού Κήπου.

Αναλυτικά στην επιστολή επισημαίνονται τα εξής:

Πριν από λίγες μέρες η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας κυκλοφόρησε νόμισμα – κέρμα των 50 σεντς (μισό δολάριο) όπου απεικονίζεται στη μια του όψη η μάχη της Κρήτης το 1941.

Σε άλλες χώρες η ανάμνηση των όσων διαδραματίστηκαν στην Κρήτη τον Μάη του 41 παραμένει ασβέστη, σε μας εδώ είναι που ξεθωριάζει η μνήμη.

Αυτά σε σύγκριση με την Καλλίπολη της Τουρκίας και στα όσα προ ημερών γράψαμε για το πως σημαντικά ιστορικά γεγονότα του παρελθόντος γίνονται μέσω των κατάλληλων προωθητικών δράσεων πόλοι έλξης για τον τουρισμό.

Αλλά ας φροντίσουμε πρώτα όλα να μεταφέρουμε, επ ευκαιρία της 74ης επετείου, σε κεντρικό σημείο ( Αγορά η παλιό λιμάνι ) την αξιόλογη πλακέτα που οι Αυστραλοί μας δώρισαν προ πολλών ετών, το 1991 και μείς έχουμε εναποθέσει σε σκιερό και μη επισκέψιμο μέρος του Δημοτικού κήπου.

Να αναφέρουμε εδώ ότι το συγκεκριμένο νόμισμα κυκλοφόρησε με αφορμή την 74η επέτειο της Μάχης της Κρήτης.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.

 

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ