22.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Η μαύρη τρύπα της ΑΝΕΚ, οι φιλίες από το παρελθόν και οι δικηγόροι

Ημερομηνία:

Σε ποιον μίλησε από την εταιρία ο καπετάνιος του Blue Horizon και περίμενε να είναι όλα τακτοποιημένα όταν φτάσει στο λιμάνι, είναι ένα σημείο που ερευνούν οι Αρχές.

Γενικότερα οι συνομιλίες του πληρώματος που ήρθαν στη δημοσιότητα βάζουν στο κάδρο την Αttica Group, η οποία φαίνεται πως θα βρεθεί αντιμέτωπη με μεγάλες αποζημιώσεις, ιδιαίτερα μάλιστα όταν μέτοχος της ακτοπλοϊκής εταιρίας είναι η Τράπεζα Πειραιώς. Ηδη στη αγορά λένε πως οι δικηγόροι κάνουν ουρές για να αναλάβουν την υπόθεση.

Η δολοφονία του 36χρονου δεν φαίνεται να επηρεάζει ουσιαστικά τη συγχώνευση με την ΑΝΕΚ αν και η εταιρία είναι σε εξαιρετικά άσχημη οικονομική κατάσταση, αναμένοντας την ολοκλήρωση της συγχώνευσης με την Attica Συμμετοχών που καθυστερεί μετά το τραγικό συμβάν στο Blue Horizon. Το κεφάλαιο κίνησης της ΑΝΕΚ είναι αρνητικό κατά 300 εκατ. ευρώ, εμφανίζει αρνητικά κεφάλαια 92 εκατ. και οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς πιστωτικά ιδρύματα ανέρχονται σε 273 εκατ., σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις 6μηνου.

Υπάρχει όμως και μια σοβαρή απειλή από το παρελθόν. Αφορά ένα επίσης τραγικό γεγονός, τη φωτιά που ξέσπασε εν πλω το 2014 στο ναυλωμένο από την ΑΝΕΚ πλοίο Norman Atlantic. Η εταιρεία αναφέρει πως το δικαστικό σκέλος στην Ιταλία ολοκληρώθηκε και η απόφαση αναμένεται τον επόμενο μήνα.

Όπως σημειώνει, «στην εν λόγω διαδικασία εμπλέκεται, πέραν των μελών της διοίκησης και των μελών πληρώματος, η ίδια η εταιρεία ως νομική οντότητα, κατά της οποίας υφίσταται πιθανότητα επιβολής διοικητικού προστίμου. Ως προς την ενδεχόμενη αυτή οικονομική επιβάρυνση, η εταιρεία έχει προβεί σε σχηματισμό σχετικής πρόβλεψης.

Η υπό έκδοση απόφαση δύναται να εφεσιβληθεί». Υπάρχουν δηλαδή σοβαρά επιχειρηματικά θέματα ανοικτά και χρειάζεται ένα νέο management να τα διαχειριστεί με νηφαλιότητα και όχι έχοντας κατά νου πώς θα ξεγλιστρήσει από το βάρος των δικών του ευθυνών. Αλλωστε, μετά τις σχετικές δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και την αναφορά του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη σε ακτοπλοϊκές εταιρίες όταν αναφερόταν στην ανομία, είναι απορίας άξιο γιατί ο CEO της Πειραιώς Χ. Μεγάλου εξακολουθεί να καλύπτει τον Εκτελεστικό Πρόεδρο και ουσιαστικό αφεντικό της Αttica Group, Κυριάκο Μάγειρα.

Εκτός κι αν η φιλία που έχουν Μεγάλου και Μάγειρας από το παρελθόν είναι τόσο ισχυρή που δεν κλονίζεται ούτε από ένα τόσο σοβαρό και αποτρόπαιο γεγονός.

newmoney.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ