17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Η μεγάλη στιγμή του Αλέξη: Υποταγή ή ρήξη

Ημερομηνία:

Γράφει ο Θεόδωρος Κατσανέβας

Τέλειωσαν τα ψέματα. Ο Αλέξης πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στην υποταγή ή στη ρήξη. Στη ρήξη μέσα από μια διαδικασία βελούδινου διαζύγιου κατά το δυνατόν, όπως τους προσφέρθηκε. Αποδείχτηκε ότι το ευρώ και το μνημόνιο είναι Σιαμαίοι αδερφοί. Αποδείχτηκε ότι, ματαιοπονούν όσο πιστεύουν πως το ανάλγητο Βερολίνο θα υποκύψει στην ανατροπή της πολιτικής γερμανοποίησης της Ευρώπης και θα κάνει αποδεκτές τις κόκκινες γραμμές του “εχθρού”που ακούει στο όνομα Αλέξης Τσίπρας. Οι προτάσεις είναι εν γνώσει τους κατασκευασμένες έτσι ώστε να απορριφθούν από την ελληνική κυβέρνηση, τη Βουλή και το μεγαλύτερο μέρος της καθημαγμένης ελληνικής κοινωνίας.

Αποδεικνύεται έτσι ότι η ¨δημιουργική ασάφεια”, καθυστέρηση στην κατάληξη συμφωνίας λειτούργησε σε βάρος και οι Βρυξέλες κέρδισαν χρόνο για να θωρακίσουν τις επιπτώσεις από ένα Grexit. Τώρα φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι Εταίροι και οι Εταίρες ποτέ δεν ήθελαν να τροποποιήσουν την πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας.

Επιθυμούν δογματικά με κάθε πρόσφορο θεμιτό και αθέμιτο μέσο να ρίξουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ., να διορίσουν το δικό τους πολιτικό προσωπικό ώστε να διευθύνουν εκείνοι τη χώρα που οι ίδιοι καταχρέωσαν και επί πέντε χρόνια τη «σώνουν» με 30% ανεργία, 40% φτώχεια, 45% παραοικονομία και το δημόσιο χρέος στο 180% επί του μειωμένου κατά 25% ΑΕΠ.

Μας οδηγούν σε ρήξη συνειδητά και παραδειγματικά, με όπλο τα άδεια κρατικά ταμεία και σταθερό το εγκληματικό φόντο τη φυγή των καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες που εκείνοι προκαλούν.

Ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει  να διακόψει τις συνομιλίες και να απευθυνθεί με απόλυτη ειλικρίνεια και όλα τα επιχειρήματά του στον ελληνικό λαό και στους λαούς της Ευρώπης, αποκαλύπτοντας τον κυνισμό και τη βαρβαρότητα των δήθεν εταίρων μας και της δικτατορίας των αγορών.

Να παραμερίσει την άγρια προπαγάνδα, την εκστρατία του παράλογου φόβου που εξαπολύουν με ιδιαίτερη λύσσα τα συστημικά ΜΜΕ. Να προχωρήσει στο δρόμο της αξιοπρέπειας και της ανάπτυξης, της συντεταγμένης και μελετημένης εξόδου από το ζουρλομανδία του ευρώ, με προοπτική την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, την κοινωνική δικαιοσύνη και της απαλλαγή μας από τους Γερμανοτσολιάδες υψηλού, μεσαίου και χαμηλού βεληνεκούς και κάθε είδους αισχρούς Μπάμπηδες και σύγχρονους Εφιάλτες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...