23.8 C
Chania
Saturday, June 29, 2024

Η μεγαλύτερη ΚΡΕΑΤΟΜΗΧΑΝΗ των εποχών «ξαποσταίνει» πάλι στα Χανιά

Ημερομηνία:

Του Μανώλη Καπετανάκη *

Με τις βροχηδόν επαναλήψεις (μητέρα μάθησης και … εθισμού) εξαιτίας  των αλλεπάλληλων ελλιμενισμών αεροπλανοφόρων, θέλοντας ή μη και κυρίως εμείς οι Χανιώτες τα αποστηθίσαμε λεπτομερώς. Ούτε σε πανελλαδικές εξετάσεις να συμμετείχαμε. Δάσκαλοι μας;  Οι γραφίδες και τα λαρύγγια του τοπικού και εθνικού ρύπου (επίσημα το ρο αλλάζει με ταφ) και υμνητή της υποτέλειας. Τα εμπεδώσαμε σε μεγάλο βάθος και με άλλο τόσο δέος.

 Με ιδιαίτερα ζωηρές περιγραφές μάλιστα, ώστε να απορεί κανείς, αν σκοπεύουν περισσότερο να εκθαμβώσουν ή τρομοκρατήσουν. Να προβάλλουν το ακαταμάχητο μεγαλειώδες και τη συντριπτική ισχύ των πλανηταρχών απέναντι στη μικρογραφία των ιθαγενών. Οι οποίοι συνειδητοποιώντας  την ανήμπορη ταπεινότητα τους οφείλουν βουβά, συγκατανευτικά να υποκλιθούν και παραμερίσουν στις κουρσάρικες ορδές. Κάποιοι δε λιγοστοί να επωφεληθούν πουλώντας ενθύμια και ακόμη λιγότεροι να ικανοποιήσουν τον ερωτικό τους οίστρο.

Ύψη λοιπόν γιγάντια και δεκάδες όροφοι, θηριώδη εκτοπίσματα, εντυπωσιακές διαστάσεις καταστρωμάτων, χιλιάριθμα  πληρώματα. Δυναμικότητα πυρηνικών αντιδραστήρων, ταχύτητες, υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα τρόμου και εξόντωσης, μεταφερόμενα σμήνη μαχητικών αεροσκαφών. Έτη ναυπήγησης, ναυτική κλάση, ονοματοδοσίες, δυσθεώρητα ποσά  κατασκευής και χρήσης. Κυκλοφορία εφημερίδων και λειτουργία ραδιοφωνικών σταθμών, ιατρεία, οδοντιατρεία, γυμναστήρια και μαγειρεία μέσα στον δυνατότερο μάλλον αλεστήρα ανθρώπινης σάρκας στη γη.

Ορισμένοι μάλιστα πιο τολμηροί τελάληδες και οπαδοί μιας αρτιότερης κατατόπισης μας, γνωστοποιούν την καρπερή συμμετοχή των τερατόπλοιων στις διάφορες επιχειρησιακές  αποστολές. Δικαιώνοντας έτσι επάξια το αστρονομικό κόστος ύπαρξης, συντήρησης  και κίνησης τους.

Αλλά ως εδώ. Η ενημέρωση έχει τις κόκκινες γραμμές της. Επουδενί επιτρέπεται να διαβεί τον Ρουβίκωνα δυσφημιστικών αποκαλύψεων για τα «ανδραγαθήματα»  αυτών των «συμμαχικών» μεγαθήριων της θηριωδίας και καταστροφής. Με τα οποία βέβαια συμπλέει καμαρωτά σε ρόλο υπάκουου πυροβολητή οπισθοφυλακής ο ανθός του ελληνικού στόλου. Η ενθουσιώδης  διαφώτιση της «κοινής γνώμης» παραδίδει πλέον τη σκυτάλη στην ένοχη αποσιώπηση. Τι να συμπληρώσουν δηλαδή; Πόσοι ποταμοί αίματος αθώων χρειάζονται, για να αποσβεστεί το αστρονομικό κόστος;

Οπότε ας ολοκληρωθεί η πληροφόρηση, παρουσιάζοντας  τα επιτεύγματα της δράσης των θανατηφόρων ναυαρχίδων δίχως την παραμικρή υπερβολή και λαθροχειρία στο ποινικό τους μητρώο.

Αυτά τα προορισμένα και διψασμένα για συμφορές  σιδερένια θεριά μετέτρεψαν μια πλειάδα χωρών σε σωρούς ερειπίων και απέραντα νεκροταφεία λαών. Αθώων πληθυσμών με μοναδική «ενοχή» τους ότι συνέπεσε να ζουν σε περιοχές, όπου ακριβώς εκεί διασταυρώθηκε η λύσσα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.  Όσοι γλίτωσαν από την απονηωμένη από τους καταπέλτες των δολοφονική μανία, μες στην απόγνωση πια τρυπώνουν  κάτω από τα χαλάσματα. Αποχαιρετώντας με οδύνη όσους δικούς τους πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς  για Πύλους και Λαμπεντούζες.

Ναι. Αυτή είναι η θητεία και οι επιδόσεις τους. Χρειάζονται μήπως συγκεκριμένοι αριθμοί; Όχι. Έχει άλλωστε σημασία πόσες αμέτρητες εκατοντάδες χιλιάδες νεκρών, σακατεμένων, πνιγμένων  δεν είχαν τη δική μας «τύχη», που τα αντικρίζουμε με τηλεοπτική ασφάλεια;  Αλλά  μολοταύτα –χωρίς καν να αυτοί τα δουν- ένοιωσαν κατευθείαν στο πετσί τους τα δολοφονικά πλήγματα. Το ίδιο έργο μαζικών εγκλημάτων θα συνεχίζουν σίγουρα να παράγουν μέχρι τελευταίας πνοής τους. Ίσαμε καταλήξουν ή στον βυθό τορπιλισμένα ή στα διαλυτήρια.

Για κάποιον εμμονικό με την καταγραφή στοιχείων ας αναφερθεί-κατ` εξαίρεση-  η περίπτωση των εξαφανισμένων 10.000 ασυνόδευτων ανήλικων Συριόπουλων. Χάθηκαν «μυστηριωδώς» στην πορεία σωμού τους από τις πυραυλικές επιθέσεις στην πατρίδα τους από το εν λόγω αεροπλανοφόρο (ή άλλο αδελφικό)  προς την ευρωπαϊκή όαση του «πολιτισμού». Και όπως στη ζούγκλα τα αρπακτικά παραμονεύουν τα κοπάδια των φυτοφάγων, έτσι λογής διεστραμμένοι παιδοβιαστές, έμποροι οργάνων και κυκλώματα υιοθεσιών όρμησαν στη τρυφερή λεία.

Κατάκοποι οι μισθοφόροι από την υπερωριακή απασχόληση στους ισοπεδωτικούς βομβαρδισμούς της Γάζας  θέλουν να αναπαυτούν  στο δικό τους αμερικανονατοϊκό αγκυροβόλιο. Εκεί όπου ανέχονται να φιλοξενούν και … εμάς τους Χανιώτες.  Διαμηνύοντας επ` ευκαιρία πως αποτελούν τον σημαντικότερο επικυρίαρχο του τόπου μας, με την ολόψυχη φυσικά συγκατάθεση ξενόδουλων ντόπιων αφεντικών και κυβερνητικών υπαλλήλων.

Να διαδηλώσουμε αποφασιστικά ενάντια σους μακελάρηδες του Παλαιστινιακού λαού, εξωτερικεύοντας ενεργά την οργή μας για την εξελισσόμενη γενοκτονία. Ειδικά στη φάση όπου οι σιωνιστές χιτλερίσκοι κλιμακώνουν επικίνδυνα τη σφαγή  με παράλληλο ολοκληρωτικό άνοιγμα βόρειου μετώπου στον Λίβανο.

Καταδικάζοντας επίσης τη τυχοδιωκτική εμπλοκή της χώρας μας και στα δυο μακελειά, Μέσης  Ανατολής και Ουκρανίας. Λείβεται το ψωμί για τον λαό, ενώ περισσεύουν  πυρομαχικά για τον φασίστα Ζελένσκι και φρεγάτες στον Περσικό κόλπο.  Στενή η Ελλάδα για τα θύματα και δραπέτες από την κόλαση της φωτιάς, αλλά ευρύχωρο και το τελευταίο χιλιοστό της επικράτειας της  για κάθε δυτικό ιμπεριαλιστή και εμπρηστή της παγκόσμιας ειρήνης.

Καμία ασφάλεια (όπως μας έταζαν) δεν αισθανόμαστε από την ευθυγράμμιση της εξαρτημένης ολιγαρχίας  με τους μακιαβελικούς σχεδιασμούς των πατρώνων τους. Αρνούμαστε τον καρκίνο των βάσεων στα πνευμόνια μας. Θυμώνουμε με τις ατιμωρητί βιαιοπραγίες των με αύρα κατακτητή αμερικανών πεζοναυτών στη διάδοχο της Τρούμπας  πόλη μας. Μαζί με την υπόλοιπη ανθρωπότητα ανησυχούμε ανατριχιασμένα με τις  ολωσδιόλου προσποιητές εκατέρωθεν (δύσης- ανατολής) εκτοξεύσεις πυρηνικών απειλών. Και αν η Κύπρος έχει το «προνόμιο» να κλειδώνεται στα σκόπευτρα των «παιχνιδιάρικων» όπλων της Χεζμπολάχ, εμείς στα Χανιά εισπράττουμε ρητές διαβεβαιώσεις και αυστηρές προειδοποιήσεις  από τον Πούτιν αυτοπροσώπως για πλήξη της διαμαντοστολισμένης (βάσεις) περιοχής μας με σύνεργα ΕΞΑΥΛΩΣΗΣ!!

Δεν χωρατεύουν οι καιροί. Τα πόδια μας πατάνε σε πείνα, στερήσεις και σε ένα εύφλεκτο, κρίσιμο γεωπολιτικό σταυροδρόμι. Πάνω από τα κεφάλια μας κρέμεται η πυρηνική φοβέρα. Στο νοτιά μας βάρβαρα σκοτώνεται, αποδεκατίζεται καθημερινά ένας λαός, γιατί «θέλει νάναι λεύτερος» στα πατρογονικά του χώματα.

Τα κούφια γλυκόλογα και ψεύτικα χάδια ποσώς βοηθούν. Μέσα από τα συντρίμμια της Ράφας ξεπήδησαν αναστεναγμοί εμψύχωσης και χειροκροτήματα για τους αμερικανοευρωπαίους καταληψίες φοιτητές και έμπρακτους συμπαραστάτες. Οφείλουμε να αντιδράσουμε ανάλογα καταγγέλλοντας την παρουσία των εκτελεστών στα μέρη μας.

Είναι αναγκαίο οι συλλογικότητές της αριστεράς και αναρχοαυτονομίας να συντονιστούν για  κοινό μαζικό συλλαλητήριο  αλληλεγγύης  στην Παλαιστινιακή Αντίσταση τις μέρες επίσκεψης του αεροπλανοφόρου. Στην ολιγωρία μπροστά σε μια τέτοια επιτακτική αναγκαιότητα, δεν αξίζει  συγχώρεση, ελαφρυντικό, δικαιολογία.  Άλλωστε οι ευρωεκλογές τελείωσαν.

Δεν επιτρέπουμε στους δρόμους των Χανιών, να αφήνονται πατημασιές βουτηγμένες σε  παλαιστινιακό αίμα…

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας Τρίτη 25/6 στην πλ. Αγοράς, στις 7,30μμ

ΥΓ  (Μη βάψουν «αγαθοεργά» οι υποκριτές φονιάδες κάποιο κάγκελο σχολειού του Ακρωτηριού, ενώ λίγες ώρες πριν τον ερχομό τους εδώ γκρέμιζαν στη Γάζα σχολειά, νοσοκομεία και τζαμιά γεμάτα γυναικόπαιδα, θάβοντας τα ζωντανά ή απανθρακωμένα. Να εκτονώσουν τη ζωγραφική τους σπουδή περνώντας με κόκκινο χρώμα τις επιφάνειες του πλοίου τους. Επιλέγοντας την πιστότερη απόχρωση, ώστε να θυμίζει τις … αιματοχυσίες που προξενούν).

*μέλος της Πρωτοβουλίας Αντίστασης

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ