19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

“Η μόνη αντιπολίτευση είμαστε εμείς!”: Η Ενωτική Πρωτοβουλία Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης απαντά στη ΝΕ Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Με κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η Ενωτική Πρωτοβουλία Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης απαντά στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το επεισόδιο που δημιουργήθηκε κατά την συγκέντρωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων αναφέρθηκε στην ανακοίνωσή του σε “μικρή ομάδα αυτόκλητων «επαναστατών», που αισθάνονται να έχουν ιδιοκτησιακή σχέση με το κίνημα” και προσέθετε:

“Φαίνεται ότι εκτός από τον αυταρχισμό της κυβέρνησης οι συλλογικότητες πρέπει να αντιμετωπίσουν και τους «αστυνομικούς» του κινήματος”

46 χρόνια μετά την εξέγερση του Νοέμβρη, δόθηκε πανελλαδικά απάντηση στην “κανονικότητα” που επιβάλλεται.

Από την πλευρά τους οι φοιτητές της Ενωτικής Πρωτοβουλίας απαντούν:

“Η νεολαία, οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι δεν ξεχνάνε τη λιτότητα, τη φτώχεια και τη καταστολή.

Οι ίδιοι που ήθελαν τώρα να κατέβουν στη πορεία και χαρακτηρίζουν τους φοιτητές και τον κόσμο που δεν τους ήθελε εκεί, ως “αστυνομία” του κινήματος, ήταν όντως η αστυνομία, που πέταγε δακρυγόνα και χτύπαγε διαδηλωτές σε πορείες όπως αυτή στην Αθήνα την ημέρα επίσκεψης του Ομπάμα, όπως τα προηγούμενα δύο χρόνια στις πορείες της 17 Νοέμβρη..

Ήταν οι ίδιοι που εκκένωναν καταλήψεις στέγης και στοίβαζαν κατά χιλιάδες τους πρόσφυγες στα hot-spots. Αυτοί οι δήθεν επαναστάτες στους οποίους αναφέρονται, είναι αυτοί που δεν μασάνε τα παραμύθια τους, δεν ξεχνούν και ούτε θα ξεχάσουν όλα όσα έκανε η κυβέρνηση τους τόσα χρόνια.”

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Οι πορείες από την Αθήνα, μέχρι τη Πάτρα, από τη Ξάνθη και τη Θεσσαλονίκη μέχρι τα Χανιά, χαρακτηρίστηκαν μαζικές, γεγονός που αποδεικνύει την ανάγκη της νεολαίας, των φοιτητών κ των εργαζομένων, να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στις κυβερνητικές πολιτικές της ΝΔ! Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι όλες αυτές τις μέρες, πραγματοποιούνται μαζικότατες κινητοποιήσεις κόντρα στο νομοσχέδιο για την εκπαίδευση, κόντρα στη κρατική τρομοκρατία και τη καταστολή! Όλη αυτή η επίθεση όμως, δεν είναι κάτι καινούργιο..

Τα προηγούμενα 4 χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισε μνημόνια, διέλυσε τα δικαιώματα των εργαζομένων, κήρυξε παράνομη την απεργία α’βάθμιων σωματείων, με τον νόμο Γαβρόγλου έστρωσε τον δρόμο για τον κατακερματισμό του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Την ίδια στιγμή που αυτά τα χρόνια η φοιτητική μέριμνα και οι υποδομές στα πανεπιστήμια, έπεσαν στο έλεος της υποχρηματοδότησης, τα χρήματα αυτά πήγαιναν στην ενίσχυση των βάσεων του ΝΑΤΟ και σε πολεμικούς εξοπλισμούς, ενώ τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ το 2018, ήταν οι ΗΠΑ.

Στη πορεία της 17 Νοέμβρη, μια πορεία με αντικυβερνητικά, αντιιμπεριαλιστικά και αντιπολεμικά χαρακτηριστικά, είναι το λιγότερο υποκρισία, ο ΣΥΡΙΖΑ να κατεβαίνει στον δρόμο μαζί με αυτούς που τσάκιζε όλα αυτά τα χρόνια.

Η νεολαία, οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι δεν ξεχνάνε τη λιτότητα, τη φτώχεια και τη καταστολή.

Οι ίδιοι που ήθελαν τώρα να κατέβουν στη πορεία και χαρακτηρίζουν τους φοιτητές και τον κόσμο που δεν τους ήθελε εκεί, ως “αστυνομία” του κινήματος, ήταν όντως η αστυνομία, που πέταγε δακρυγόνα και χτύπαγε διαδηλωτές σε πορείες όπως αυτή στην Αθήνα την ημέρα επίσκεψης του Ομπάμα, όπως τα προηγούμενα δύο χρόνια στις πορείες της 17 Νοέμβρη..

"google ad"

Ήταν οι ίδιοι που εκκένωναν καταλήψεις στέγης και στοίβαζαν κατά χιλιάδες τους πρόσφυγες στα hot-spots. Αυτοί οι δήθεν επαναστάτες στους οποίους αναφέρονται, είναι αυτοί που δεν μασάνε τα παραμύθια τους, δεν ξεχνούν και ούτε θα ξεχάσουν όλα όσα έκανε η κυβέρνηση τους τόσα χρόνια.

Σε αυτούς που νομίζουν ότι οι λύσεις μπορούν να βρεθούν στο κτήριο της βουλής, εμείς οι δήθεν επαναστάτες αλλά και όλο το νεολαιίστικο, φοιτητικό κ εργατικό κίνημα, απαντάμε ότι η μόνη αντιπολίτευση είμαστε εμείς και οι λαϊκοί αγώνες!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...