19.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Η Ευρώπη πρέπει να πάρει το όπλο από τα χέρια του αδίστακτου Ερντογάν: Τους μετανάστες και τους πρόσφυγες

Ημερομηνία:

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές για να ασκήσει πίεση τόσο στην Ελλάδα αλλά κυρίως στην Ευρώπη επιζητώντας ανταλλάγματα που δε θα περιορίζονται σε χρήματα αλλά και σε ουσιαστική στήριξη, όπως στην εισβολή της Τουρκίας στη Συρία.

Η Ελλάδα μπορεί αυτή τη φορά να αποτρέψει το μεταναστευτικό κύμα, αλλά για πόσο καιρό θα μπορεί να τα καταφέρνει; Πόσοι χιλιάδες συνοριοφύλακες χρειάζονται για να φυλούν όλα τα σύνορα χερσαία, και θαλάσσια μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας; Πόσο μεγάλο θα είναι το κόστος αυτής της φύλαξης; Και για πόσο καιρό θα μπορεί να συνεχίζεται;

Βλέπετε, τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα σύνορα της Ευρώπης όμως οι Ευρωπαϊκές χώρες έχουν κλείσει τα σύνορά τους μεταβιβάζοντας όλο το βάρος των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών στις χώρες του νότου. Ειδικά στην Ελλάδα.

Όμως, για πόσο καιρό θα είναι εφικτή η αποτροπή των μεταναστευτικών ροών;

Η μόνη πραγματική λύση είναι ο αφοπλισμός του Ερντογάν. Πώς θα αφοπλιστεί ο Ερντογάν; Μα παίρνοντας το όπλο από τα χέρια του. Τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Γιατί είναι η πολιτική της Ευρώπης των κλειστών συνόρων που μετέτρεψε σε όπλο στα χέρια του αδίστακτου Ερντογάν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Το όπλο στον Ερντογάν το έδωσε η Ευρώπη. Είναι η πολιτική που θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης που δίνει δύναμη στον Ερντογάν και σπρώχνει τον λαό μας στα άκρα. Είναι η πολιτική που ξεσήκωσε τους κατοίκους στη Χίο και στη Μυτιλήνη αλλά ξεσηκώνει και τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που ψάχνουν διέξοδο από την Ελλάδα.

Είναι μία ακροδεξιά, σχεδόν φασιστική λογική. Και έτσι, δεν είναι παράξενο που και Γερμανοί νεοναζί  θέλουν να έρθουν στον Έβρο για να προστατεύσουν τα σύνορα της Ελλάδας από τους “εισβολείς”. Δεν είναι αλληλέγγυοι στους Έλληνες, αλλά πιστοί στις πολιτικές και στις ιδέες τους.

Η μόνη λοιπόν λύση είναι η Ελλάδα επιτέλους να συγκρουστεί με την Ευρώπη και να απαιτήσει πραγματικές λύσεις που θα αποδυναμώνουν τον Ερντογάν. Η Ελλάδα πρέπει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να ασκήσει πιέσεις, με βέτο σε κάθε απόφαση, όπως ορθά πρότεινε το ΜέΡΑ 25 έως ότου συζητηθεί η εύρεση μίας αληθινής λύσης.

Μία λύση που θα είναι μελετημένη, θα διαχωρίζει τους πρόσφυγες από τους μετανάστες, θα ορίζει πόσους μετανάστες και πρόσφυγες θα πρέπει να λάβει αναλογικά η κάθε χώρα, σύμφωνα με τον πληθυσμό της και τις οικονομικές δυνατότητές της. Μία λύση που θα βασίζεται στην κοινή λογική.

Γιατί, το να γίνει η Ελλάδα ο δεσμοφύλακας στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα φρούρια των ακροδεξιών της Γερμανίας, της Ουγγαρίας, της Σκανδιναβίας, δεν είναι λύση. Είναι διολίσθηση που δεν ταιριάζει στον Έλληνα. Είναι κατάντια. Είναι καταστροφή. Είναι σχεδόν μια τιμωρία από το Γερμανικό ιερατείο…

Και είναι μέγιστη υποκρισία η κάθοδος των στελεχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπό την ηγεσία της Γερμανίας στον Έβρο όπου αντί για λύσεις ακούστηκαν ευχολόγια και φτωχές παροχές, καθρεπτάκια για τους ιθαγενείς στη μορφή παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας. Ξέρουν οι ευρωπαίοι εταίροι από καθρεπτάκια σε ιθαγενείς. Με την ανθρωπιστική βοήθεια ασκούσαν αποικιοκρατική πολιτική σε τόσες χώρες της Αφρικής επί δεκαετίες…

Όχι και στην Ελλάδα.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου...

Αποτροπιασμός: Τρεις οι ανήλικοι της σεξουαλικής κακοποίησης από τον νονό και δάσκαλο μουσικής στο Ηράκλειο!

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου,...

Ευχαριστήρια επιστολή στο προσωπικό των επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Χανίων

Κύριε δ/ντά, Θέλω με την παρούσα, μέσω της έγκριτης εφημερίδας...