21.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Η Μόσχα λέει ότι έχει αποδείξεις που συνδέουν τους δράστες της επίθεσης με «Ουκρανούς εθνικιστές»

Ημερομηνία:

Η Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή ανακοίνωσε την σήμερα ότι ανακάλυψε αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι ένοπλοι που σκότωσαν περισσότερους από 140 ανθρώπους στην επίθεση σε αίθουσα συναυλιών την Παρασκευή στην Μόσχα συνδέονται με «Ουκρανούς εθνικιστές».

Σε μια ανακοίνωση, η Επιτροπή ανέφερε ότι οι δράστες της επίθεσης είχαν λάβει μεγάλα ποσά σε μετρητά και κρυπτονομίσματα από την Ουκρανία.

Η Ουκρανία αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση, την πιο θανατηφόρα στη Ρωσία εδώ και 20 χρόνια.

Υπενθυμίζεται πως η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε την Τετάρτη ότι είναι «εξαιρετικά δύσκολο να πιστέψουμε» ότι το Ισλαμικό Κράτος θα είχε την δυνατότητα να πραγματοποιήσει την επίθεση στην αίθουσα συναυλιών της Μόσχας την περασμένη Παρασκευή στην οποία σκοτώθηκαν 140 άνθρωποι.

Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα αμφισβητήσει τους ισχυρισμούς των μυστικών υπηρεσιών της Δύσης ότι το Ισλαμικό Κράτος ευθύνεται για την επίθεση, παρότι η ίδια η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη, υπονοώντας αντίθετα ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

Η Ζαχάροβα δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία είναι ευγνώμων για τις δηλώσεις συμπαράστασης και συμπάθειας που έλαβε απ όλο τον κόσμο, μετά την τρομοκρατική επίθεση της περασμένης Παρασκευής.

ΗΠΑ, Βρετανία και Ουκρανία πίσω από την επίθεση, λέει ο επικεφαλής της FSB

Ο διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας της Ρωσίας (FSB), Αλεξάντερ Μπόρτνικοφ, δήλωσε την Τρίτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Ουκρανία βρίσκονται πίσω από την επίθεση στην αίθουσα συναυλιών της Μόσχας που σκότωσε τουλάχιστον 139 ανθρώπους την Παρασκευή, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η Ουκρανία αρνήθηκε τις ρωσικές κατηγορίες για συμμετοχή στην επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η μαχητική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Οι δυτικές χώρες έχουν πει ότι οι πληροφορίες τους δείχνουν ότι το ISIS-K, το αφγανικό παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους, ήταν υπεύθυνο.

«Πιστεύουμε ότι αυτό είναι αλήθεια», ανέφερε ο Μπόρτνικοφ.

«Σε κάθε περίπτωση, τώρα μιλάμε για τα πραγματικά στοιχεία που έχουμε. Αυτές είναι γενικές πληροφορίες, αλλά έχουν μακρά ιστορία αυτού του είδους».

Ο κ. Μπόρτνικοφ ισχυρίστηκε ότι η Ουκρανία προσπαθεί να αποδείξει την ικανότητά της.

«Τι αναμένεται να κάνει για να επιδείξει την ικανότητά της; Αναμένεται να πραγματοποιήσει δολιοφθορές και τρομοκρατικές ενέργειες στα μετόπισθεν. Αυτό στοχεύουν τόσο οι αρχηγοί των ειδικών υπηρεσιών της Ουκρανίας όσο και οι βρετανικές ειδικές υπηρεσίες.

«Οι ειδικές υπηρεσίες των ΗΠΑ το έχουν αναφέρει επανειλημμένα επίσης», είπε.

"google ad"

Είπε ακόμη ότι υπάρχει μεγάλος όγκος πληροφοριών στον δημόσιο χώρο «που δείχνει ότι η Δύση και η Ουκρανία θέλουν να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά στη χώρα μας».

«Υπήρξαν επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, χτυπήματα στη θάλασσα και εισβολές ομάδων σαμποτέρ και τρομοκρατικών οργανώσεων στην επικράτειά μας».

Επανέλαβε δε τον ισχυρισμό του Βλαντιμίρ Πούτιν ότι οι δράστες σχεδίαζαν να διαφύγουν από τα ουκρανικά σύνορα – κάτι που το Κίεβο έχει αρνηθεί.

«Θα σας αποκαλύψω κι ένα μικρό μυστικό: επρόκειτο να τους υποδεχτούν ως ήρωες από την άλλη πλευρά», είπε ο κ. Μπόρτνικοφ, σύμφωνα με την έκθεση.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Δεύτερη ακριβότερη η Ελλάδα στο κόστος στέγασης

ΗΕλλάδα κατατάσσεται δεύτερη στην Ευρωζώνη όσον αφορά στο κόστος στέγασης συνολικά...

Ηράκλειο: Την παρακολουθούσε συστηματικά μέχρι που την “πέτυχε” στο δρόμο…

Χωρίς τέλος τα περιστατικά ενδοικογενειακής βίας στην Κρήτη, που...

Σκρέκας: «Αισιοδοξία για πιθανά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα ανοιχτά της Κρήτης»

Οι πρώτες ενδείξεις μας κάνουν να νιώθουμε αισιοδοξία για...

Κρήτη: Στο Ηράκλειο η Σοφία, το διασημότερο ανθρωπόμορφο ρομπότ

Στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής MRC (Minoan Robotsports Competition) που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο...