13.8 C
Chania
Saturday, December 13, 2025

Η Νάταλι Πόρτμαν αρνείται να βραβευθεί στο Ισραήλ μετά τις δολοφονίες Παλαιστινίων

Ημερομηνία:

Η ισραηλινής και εβραϊκής καταγωγής ηθοποιός Νάταλι Πόρτμαν αποφάσισε να μην μεταβεί στο Ισραήλ, όπου θα λάμβανε το βραβείο Genesis, ύστερα από τις πρόσφατες δολοφονίες Παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό.

Η ηθοποιός σχολίασε ότι «τα πρόσφατα γεγονότα στο Ισραήλ ήταν ιδιαίτερα θλιβερά και ενοχλητικά για αυτήν» και για αυτό το λόγο δεν αισθάνεται άνετα να παρευρεθεί σε κανένα δημόσιο γεγονός στο Ισραήλ.

Μετά την ανακοίνωση της ηθοποιού οι διοργανωτές των Genesis Prize ακυρώνουν τη φετινή τελετή βράβευσης, που θα γινόταν τον Ιούνιο στο Ισραήλ. Μάλιστα, η υπουργός πολιτισμού του Ισραήλ Miri Regev* καταδίκασε την απόφαση της ηθοποιού, εκφράζοντας τη λύπη του για το γεγονός ότι η Νάταλι Πόρτμαν «βρέθηκε ανάμεσα στους υποστηρικτές του κινήματος BDS για την Παλαιστίνη».

Τα βραβεία Genesis δίνονται κάθε χρόνο σε γνωστούς ανθρώπους εβραϊκής καταγωγής που «λειτουργούν ως έμπνευση για τις επόμενες γενιές Εβραίων χάρη στις επαγγελματικές επιτυχίες τους και στην αφοσίωση στις εβραϊκές αξίες και στον εβραϊκό λαό». Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό ποσό, το οποίο δίνεται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς που επιλέγουν τα τιμώμενα πρόσωπα.

Η φετινή βράβευση της Νάταλι Πόρτμαν είχε ανακοινωθεί το Νοέμβριο. Μετά τη στάση των ισραηλινών δυνάμεων κατά τη διάρκεια της «Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής» η Πόρτμαν ακύρωσε το ταξίδι της. Όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που αντιδρά στις πολιτικές του Ισραήλ, καθώς έχει επανειλημμένα μιλήσει για τα ρατσιστικά σχόλια του Νετανιάχου τα οποία την εξοργίζουν.

info-war.gr

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία το νέο κύκλωμα στην Κρήτη

τον σχηματισμό δικογραφίας για 15 άτομα και συνολικά για...