21.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Η νίκη θα είναι δική μας

Ημερομηνία:

Όπως κάθε φορά που καταφέρνει μαχαιριές σε βάρος της χώρας και του λαού, έτσι και τώρα μετά την ψήφιση του νέου προδοτικού μνημονίου ο Γιωργάκης ο γ’ ικανοποιημένος που έκανε το… καθήκον του, απέδρασε πηγαίνοντας στη Σκιάθο για μακροβούτια και κανό.

Ας θυμηθούμε ακόμα την περίφημη ρήση Πάγκαλου ότι το μνημόνιο είναι ευτυχία, τις κραυγές των λοιπών μνημονιακών περί μονοδρόμου, και τις απειλές τους πως αν δεν υπερψηφιστούν κάθε φορά τα νέα μέτρα η χώρα θα καταρρεύσει και χίλια δύο άλλα.

Όλη αυτή η απαράδεκτη κατάσταση έγινε αντικείμενο έρευνας από ειδικούς επιστήμονες στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Επαγγελματιών ψυχιάτρων, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα.

Ας δούμε μερικά από τα όσα ειπώθηκαν, όπως αυτά δημοσιοποιήθηκαν΄

–         Το πολιτικό σύστημα και οι πολιτικοί της χώρας μας, παρουσιάζουν συμπεριφορές που χρήζουν περαιτέρω εξέτασης και πιθανότατα θεραπείας.

Από ψυχική άποψη το πολιτικό προσωπικό είναι σοβαρά ανεπαρκές. Οι πολιτικοί μας είναι δίγλωσσοι και αλαζόνες, παρουσιάζουν σημεία ψυχικής διαταραχής, χωρίς αντίληψη πραγματικότητας, και με παθολογική έξη στο ψέμα.

Επίσης, όχι μόνο πιστεύουν με πάθος σε μια εικονική πραγματικότητα, αλλά επιμένουν να επιβάλλουν και στους άλλους την άποψή τους.

Προσωπικά, μαθαίνοντας τα παραπάνω, θυμήθηκα τον Σαρκοζί που στις Κάννες την άποψή του για τον Γιωργάκη την είχε πρωτοπεί, αποκαλώντας τον τρελό.

Όμως, είτε είναι ψυχικά διαταραγμένοι οι πολιτικοί μας όπως λένε οι ψυχίατροι, είτε βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία όπως λέει ο λαός, είναι το ίδιο επικίνδυνοι.

Και είναι τόσο επικίνδυνοι οι τρισάθλιοι, ώστε έφθασαν στο σημείο να επιβάλλουν εξοντωτικό πρόστιμο σε ραδιοφωνικό σταθμό προκειμένου να φιμώσουν δημοσιογράφο, γιατί αναφερόμενος στον απόγονο του Χίτλερ, την Μέρκελ, χρησιμοποίησε – κατά την άποψή τους – απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.

–         Και που ν’ ακούσουν πως αποκαλεί ο λαός όλους αυτούς τους τοκογλύφους – δανειστές, και τους ντόπιους ναιναίκους. Όπως και να ‘χει, το θέμα είναι τι κάνουμε όλοι εμείς.

Αντιμετωπίζουμε την κατάσταση μοιρολατρικά κλαίγοντας τη μοίρα μας, ή αγωνιζόμαστε ενάντια σ’ όλους αυτούς τους εχθρούς της πατρίδας;

Ενότητα κι’ αγώνας καθημερινός και ανελέητος ας είναι η απάντηση μας.

Άλλωστε ο σκλάβος δεν έχει να χάσει τίποτε άλλο εκτός από τις αλυσίδες του.

Κι’ αυτή η νίκη θα είναι δική μας.

Αλ. Σ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...