26.8 C
Chania
Friday, May 24, 2024

Η ΝΟΔΕ Χανίων για την επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκη

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση ΝΟΔΕ Χανίων:

Η χθεσινή επίσκεψη του υφυπουργού Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη στα Χανιά απλά επιβεβαίωσε τους φόβους μας για συντεταγμένη υποβάθμιση των σχολείων της υπαίθρου από την κυβέρνηση. Από την μία κάνουν “καμπάνια” για δήθεν στήριξη στην επαγγελματική εκπαίδευση και από την άλλη αδιαφορούν για τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του νομού. Στο ΕΠΑΛ Βρυσών καταργήθηκαν 3 ειδικότητες με τις ευλογίες του υφυπουργού και χωρίς κανέναν ενδοιασμό προτρέπει τους μαθητές να επιλέξουν σχολεία της πόλης. Όσο για το ΓΕΛ Παλαιόχωρας αλλά και για άλλα σχολεία, όπου αν και τέλος Νοεμβρίου υπολειτουργούν με σημαντικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, σφυρίζει αδιάφορα.

Η υποβάθμιση της παρεχόμενης δημόσιας παιδείας από τον αλλοπρόσαλλο και ανεύθυνο σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας σε θέματα που αφορούν από την κάλυψη εκπαιδευτικών λειτουργικών κενών και των ειδικοτήτων στην επαγγελματική εκπαίδευση έως τις πανελλήνιες εξετάσεις, έχουν ως θύματα τους νεαρούς μαθητές και τις οικογένειες τους.

Οι μαθητές του νομού μας αλλά και όλης της χώρας, αξίζουν σίγουρα καλύτερη μεταχείριση και αξιοπρεπέστερη δημόσια Παιδεία.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η υποψήφια ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεοδώρα (Δώρα) Αυγέρη στα Χανιά

Η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Θεοδώρα (Δώρα) Αυγέρη    ( Σύμβουλος...

Άρθρο Πέτρου Μ. Βλαχάκη: Αναφορά στη Μάχη του Γαλατά το Μάιο του 1941

Του Πέτρου Μ. Βλαχάκη * Ένας μύθος διηγείται για τα...