19.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Η ΝΟΔΕ Χανίων καταγγέλλει την απομάκρυνση των δημοσιογράφων κατά τη σνυάντηση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης με τους μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΟΔΕ Χανίων αναφέρεται στην απομάκρυνση όλων των δημοσιογράφων από το χώρο συζήτησης του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης με τους μαθητές του εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά:

Πέρασε ακριβώς ένας χρόνος από την επίσκεψη του υφυπουργού Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη στα Χανιά, όπου με ανακοινώσεις μας είχαμε καταγγείλει το οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την υποβάθμιση των σχολείων της υπαίθρου. Με μαθηματική ακρίβεια οδηγούσαν τα σχολεία αυτά στην απαξίωση με το κλείσιμο τμημάτων τους. Αυτό που ζούμε φέτος είναι τα πρώτα αποτελέσματα του σχεδίου αυτού.

Λόγω της σθεναρής αντίστασης που βρίσκουν στην εφαρμογή των σχεδίων τους, όχι μόνο από τους μαθητές αλλά και από ολόκληρη την τοπική κοινωνία, αναγκάστηκε να επισκεφθεί ο Περιφερειακός Διευθυντής Κρήτης την Παρασκευή τα Χανιά, για να υποστηρίξει το καταστροφικό κυβερνητικό σχέδιο.

Στη συνάντηση με τους μαθητές στα γραφεία της ΔΔΕ Χανίων, έπρεπε να εφεύρει εχθρούς για να δικαιολογήσει την ανεπάρκεια του και τους βρήκε. Τους δημοσιογράφους.

Σε μία απαράδεκτη και καταδικαστέα πράξη, ο διορισμένος και εκλεκτός της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης απαίτησε την απομάκρυνση όλων των δημοσιογράφων από το χώρο συζήτησης με τους μαθητές του εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά, κατηγορώντας τους ότι σκοπεύουν να αλλοιώσουν και να παρερμηνεύσουν τα λεγόμενα του.

Αυτή η πράξη φίμωσης της δημοσιογραφίας, προφανώς και δεν ταιριάζει σε δημοκράτες και κυρίως σε εκπαιδευτικούς. Ο περιφερειακός διευθυντής ο οποίος άλλωστε ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο πως θα μπορούσε να σχηματίσει μία τέτοια γνώμη για τους δημοσιογράφους των Χανίων, όταν ούτε καν τους γνωρίζει;

Τον συμβούλεψαν κάποιοι γι’ αυτό; Γιατί δεν βλέπουμε καμία αντίδραση από την «ευαίσθητη» σε άλλα θέματα Νομαρχιακή Επιτροπή του Συριζα στα Χανιά;

Ποια είναι η θέση αυτών, των οποίων τα δελτία τύπου δημοσιεύονται ανελλιπώς στα τοπικά ΜΜΕ ακόμα και με θεματολογία που απασχολεί την κοινή γνώμη των Χανίων τόσο, όσο και το «πέταγμα μιας μύγας»;

Όταν την ίδια μέρα ακόμα και από τους διευθυντές της κρατικής ΕΡΤ ζητάνε την παραίτηση τους καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έμεινε ευχαριστημένη από τις «προσφερόμενες υπηρεσίες» τους, πραγματικά αρχίζει να σκέφτεται κανείς ότι το «δόγμα» Πολάκη δεν είναι μόνο μέσα στο δικό του μυαλό.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ερντογάν διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ – Κατηγορεί τις ΗΠΑ για υποκρισία

Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εξαγωγές και εισαγωγές από και προς...

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Οι πρώτοι μήνες νοσηλείας, τα “γιατί” που τη βασάνιζαν και το κύμα αγάπης

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ...

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου...