Home ΤΟΠΙΚΑ Η Ντόρα Μπακογιάννη για τα 8 χρόνια από τον θάνατο της Μαρίκας Μητσοτάκη: “Πόσο μας λείπεις, εσύ ο βράχος μας, ο ατσαλένιος κρίκος όλης της οικογένειας”

Η Ντόρα Μπακογιάννη για τα 8 χρόνια από τον θάνατο της Μαρίκας Μητσοτάκη: “Πόσο μας λείπεις, εσύ ο βράχος μας, ο ατσαλένιος κρίκος όλης της οικογένειας”

Η Ντόρα Μπακογιάννη για τα 8 χρόνια από τον θάνατο της Μαρίκας Μητσοτάκη: “Πόσο μας λείπεις, εσύ ο βράχος μας, ο ατσαλένιος κρίκος όλης της οικογένειας”

Με ένα λιτό μήνυμα στον λογαριασμό της στο twitter η Χανιώτισσα βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στα 8 χρόνια από τον θάνατο της μητέρας της Μαρίκας Μητσοτάκη:

8 χρόνια και είναι σαν να ήταν χθες. Πόσο μας λείπεις, εσύ ο βράχος μας, ο ατσαλένιος κρίκος όλης της οικογένειας.

Το κείμενο συνοδεύεται από την εξής φωτογραφία:

Η Μαρίκα Μητσοτάκη (29 Νοεμβρίου 1930 – 6 Μαΐου 2012), το γένος Γιαννούκου, ήταν σύζυγος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, πρώην Πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν μητέρα της Δημάρχου Αθηναίων και Υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη, καθώς και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ήταν γόνος της ευκατάστατης οικογένειας Γιαννούκου και σύζυγος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από το 1953. Κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του συζύγου της (1990-1993) απασχόλησε πολλές φορές την κοινή γνώμη μέσα από δημοσιεύματα του τύπου καθώς θεωρούνταν ότι η επιρροή που ασκούσε στο σύζυγό της επεκτεινόταν, ως μη ώφειλε, και σε θέματα θεσμικά, όπως την επιλογή ή απομάκρυνση υπουργών. Χαρακτηριστική ήταν η σύγκρουσή της το 1991 με τον τότε Υπουργό Βιομηχανίας Σταύρο Δήμα.

Η Μαρίκα Μητσοτάκη μαζί με το σύζυγο της ήταν κάτοχοι μιας ιδιαιτέρως πλούσιας αρχαιολογικής συλλογής. Η συλλογή αυτή επέστρεψε οριστικά στο κράτος από το ζεύγος Μητσοτάκη και τοποθετήθηκε στο Μουσείο Χανίων το 2000, αν και κάποια κομμάτια της είχαν ήδη επιστρέψει νωρίτερα από τους κατόχους τους.

Στις 17 Απριλίου 2012 η Μαρίκα Μητσοτάκη εισήχθη στο Ευγενίδιο Θεραπευτήριο λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε, πέρα από τα κινητικά λόγω της πολυομυελίτιδας που υπέστη σε νεαρή ηλικία. Απεβίωσε στις 6 Μαΐου του 2012, ανήμερα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα.