18.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χανίων συμπαραστέκεται στους διωκόμενους πολίτες της δίκης της 8η Φλεβάρη

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της και η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χανίων εκφράζει τη συμπαράστασή της στους διωκόμενους πολίτες των γεγονότων της 2 Απριλίου του 2013 όταν ο τότε πολιτευτής της Χρυσής Αυγής Στυλιανός Βλαμάκης μετά από ένταση που δημιουργήθηκε κατέληξε στη θάλασσα του λιμανιού των Χανίων.

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες με ανακοίνωση της η ΚΕΕΡΦΑ  (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) που συνυπογράφουν το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Χανίων, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, η ΕΛΜΕ Χανίων, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ν. Χανίων αλλά και η Γ’ ΕΛΜΕ Χανίων, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγάλεω, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής <Σωκράτης>, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας <Αριστοτέλης>, και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Αττικής ζητούν και αυτοί την αθώωση των 4 πολιτών, μεταξύ αυτών της Μαργαρίτα Παπαμηνά και της Θέκλα Σιώκου που διώκονται για τα γεγονότα της 2 Απριλίου του 2013 στο λιμάνι των Χανίων.

Να αναφέρουμε ότι προς αλληλεγγύη προς τους διωκόμενους πολίτες θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια, την Τετάρτη 8/2 στις 11 π.μ.. Μάλιστα για το λόγο αυτό η ΕΛΜΕ Χανίων έχει κηρύξει 3ώρη διευκολυντική στάση εργασίας από 11 το πρωί έως 2 το μεσημέρι.

Πιο αναλυτικά τώρα η ανακοίνωση της Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χανίων εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στις διωκόμενες αντιφασίστριες συμπολίτισσές μας που δικάζονται την Τετάρτη 8 Φλεβάρη. Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από όταν Τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής έκοβε βόλτες προκαλώντας τους πολίτες, χτυπώντας μετανάστες μέρα μεσημέρι στο κέντρο της πόλης, κάνοντας επίδειξη τραμπουκισμού. Η δασκάλα αντιφασίστρια θεώρησε υποχρέωσή της να καταφύγει στην αστυνομία και να υποβάλλει μήνυση. Εκεί κρατήθηκε χωρίς καμιά δικαιολογία για έξι ώρες και όταν τελικά αφέθηκε ανακάλυψε ότι την είχαν μηνύσει οι Χρυσαυγίτες. Η δεύτερη εκπαιδευτικός που μηνύθηκε δεν ήταν καν στα γεγονότα !

Το περιστατικό δεν ήταν μεμονωμένο, ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά διώξεων που στοχοποιούσαν πολίτες με κινηματική δράση στην πόλη και σκοπό είχαν τον εκφοβισμό τους.

Ζητούμε να αθωωθούν οι διωκόμενες αυτής της απαράδεκτης σκευωρίας. Να σταματήσουν αγωνιστές να σέρνονται σαν εγκληματίες στα δικαστήρια. Εγκληματίες είναι οι Χρυσαυγίτες όπως αποδεικνύεται στο ξεδίπλωμα της δίκης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα Χανιά ο Κώστας Λαπαβίτσας στις 23 Μαΐου

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΜέΡΑ25 Κώστας Λαπαβίτσας θα βρεί...

Οι κορυφαίοι του στίβου την Κυριακή στα «Βενιζέλεια»

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και φέτος οι διεθνείς...