21.8 C
Chania
Thursday, September 19, 2024

Η οικογένεια Μανιουδάκη συνεχίζεται να αγωνίζεται για τη δικαίωση του Κ. Μανιουδάκη – Συνέντευξη τύπου την Παρασκευή στο Πάρκο Ειρήνης και φιλίας

Ημερομηνία:

Σε κείμενο με τίτλο “Υπόθεση Κώστα Μανιουδάκη, δολοφονημένου από την αστυνομία και συγκεκριμένα τα ΤΑΕ Σούδας την 1η Σεπτέμβρη 2023 στις Βρύσσες Αποκορώνου” που υπογράφουν τα μέλη της οικογένειας Κ. Μανιουδάκη και πιο συγκεκριμένα η Μαρία Γλεντούση, σύζυγος Κώστα Μανιουδάκη, Πέτρος Μανιουδάκης, αδελφός Κώστα Μανιουδάκη, Αναστάσιος – Γεώργιος Μανιουδάκης, γιος Κώστα Μανιουδάκη, απευθύνεται κάλεσμα για συμμετοχή στη συνέντευξη τύπου που θα δοθεί την Παρασκευή στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας στις 19.30 με τους συνήγορους της υπόθεσης.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Σας ενημερώνουμε για την υπόθεση του πατέρα, αδελφού και συζύγου μας, Κώστα Μανιουδάκη, που δολοφονήθηκε από τα ΤΑΕ Σούδας στις Βρύσσες Αποκορώνου.

Η υπόθεση αυτή πήγαινε ολοταχώς για συγκάλυψη, αλλά τα σημάδια στο σώμα του ανθρώπου μας δεν μας έδωσαν άλλη επιλογή από το να ψάξουμε να δούμε ακριβώς τι έχει γίνει και σε νομικό επίπεδο.

Από την πρώτη στιγμή, στα τοπικά μέσα, γράφτηκαν ανακρίβειες και ψέματα, γεγονός που μας έκανε να είμαστε ακόμα πιο καχύποπτοι.

Μετά από τέσσερις μήνες νομικού αγώνα, έρχεται η ιατροδικαστική γνωμάτευση από τον κ. Σταμάτη Μπελιβάνη που σημειώνει τα χτυπήματα που δέχτηκε ο άνθρωπός μας και κάνει λόγο για “θλων όργανο”, όπως επίσης σημειώνει ότι αποκλείεται όλα τα χτυπήματα να οφείλονται σε πτώση εξ ιδίου ύψους.

Επτά μήνες μετά, πήραμε την δικογραφία που έχει σχηματιστεί και βγάλαμε ακόμα περισσότερα συμπεράσματα από τα λεγόμενα των υπόπτων.

Οι τέσσερις εμπλεκόμενοι αστυνομικοί κλήθηκαν για ανωμοτί εξηγήσεις ως ύποπτοι για “ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο τελεσθείσα από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση”, κάτι που σαν οικογένεια και αλληλέγγυος κόσμος λέμε από την πρώτη στιγμή.

Τελευταία ενημέρωση είναι ότι, από τα μέσα Ιούνη, η προκαταρκτική εξέταση ολοκληρώθηκε και ο εισαγγελέας αναμένεται να εκδώσει το πόρισμά του για το αν θα ασκηθεί ποινική δίωξη.

Όλα τα σημάδια και τα δεδομένα δείχνουν ότι μιλάμε για μια κρατική δολοφονία. Ένα χρόνο μετά, και ακόμα περιμένουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Σας καλούμε την Παρασκευή 30 Αυγούστου στις 19.30 στο Πάρκο ειρήνης και φιλίας των λαών όπου θα δοθεί μια συνέντευξη τύπου με τους συνήγορους της υπόθεσης.

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΙΟΥΔΑΚΗΣ ήταν μόνιμος κάτοικος Χανίων, όμως ξαφνικά κάποιοι σερίφηδες του στέρησαν την ζωή, αφήνοντας πίσω μία οικογένεια με ανήλικα παιδιά, αδέλφια, φίλους και τόσο αλληλέγγυο κόσμο από όλη την Ελλάδα, που από την πρώτη στιγμή απαιτεί δικαιοσύνη.

Γι’ αυτόν τον λόγο, θεωρούμε σημαντικό όλοι οι φορείς να πάρουν θέση για το ζήτημα, ώστε να αποφευχθούν τέτοια περιστατικά στο μέλλον. Γιατί την 1η Σεπτέμβρη του 2023 ήταν ο πατέρας, αδελφός, σύζυγος και φίλος μας, κάποια άλλη στιγμή σε κάποιον άλλο “τυχαίο έλεγχο” θα είναι κάποιος άλλος/άλλη.

Τρεις συνεντεύξεις μια του γιου του Κώστα Μανιουδάκη , και των δικηγόρων της υπόθεσης Θανάση Καμπαγιάννη και Μαρίας Παπαδάκη:

 

– jacobin.gr

– dionellis.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ