19.8 C
Chania
Wednesday, May 15, 2024

Η Παναγία Σουμελά για πρώτη φορά στα Χανιά

Ημερομηνία:

Το ιστορικότερο θρησκευτικό γεγονός των τελευταίων δεκαετιών θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά από χθες Δευτέρα 19 ως την Παρασκευή 23 Μαϊου.
Για πρώτη φορά στην Κρήτη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Αγιάς, έρχεται η ιερά εικόνα της Παναγίας Σουμελά και ο Τίμιος Σταυρός των Κομνηνών.

Τα ιερά κειμήλια της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού έρχονται στα Χανιά με αφορμή τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις της 73ης επετείου της Μάχης της Κρήτης και της πανηγύρεως του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αγυιάς Χανίων.

Η Παναγία Σουμελά, η προστάτιδα του Ελληνισμού, η εικόνα που ζωγράφισε ο Άγιος Ευαγγελιστής Λουκάς, θα βρίσκεται στα Χανιά μαζί με τον Τίμιο Σταυρό των Κομνηνών, που περιέχει τεμάχιο τίμιου ξύλου.

Η επίσημη υποδοχή εγινε χθες στις 6 το απόγευμα. Τα ιερά κειμήλια θα παραμείνουν στον ναό έως και την Παρασκευή 23 Μαϊου.

Πρόγραμμα ιερών ακολουθιών

Τρίτη 20 Μαΐου 2014 και ώρα 7.00 μ.μ. ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας Ναούσης και Καμπανίαςκ.κ. Παντελεήμωνος.
9.00 μ.μΚρητικοποντιακή παρουσίαση χορευτικών συγκροτημάτων.
10.30μ.μ Ιερά παράκλησις

Τετάρτη 21 Μαΐου και ώρα 6.00μ.μ Ιερά Παράκλησις στην Θεοτόκο

Τετάρτη Βράδυ και ώρα 8.30μ.μ. Ιερά Παράκλησις του Τιμίου Σταυρού και η Ακολουθία του Ευχελαίου.
Πέμπτη Πρωί Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
Πέμπτη 22 Μαϊου και ώρα 5.30μ.μ Εσπερινός , Παράκλησις της Παναγίας, Χαιρετισμοί της Θεοτόκου και λιτάνευσις των ιερών σεβασμάτων.
Πέμπτη Βράδυ 8.30μ.μ η ακολουθία των χαιρετισμών του Τιμίου Σταυρού και νυχτερινή Θεία Λειτουργία.
Παρασκευή 23 Μαίου και ώρα 10.00π.μ. Αναχώρησις ιερών κειμηλίων –ευχαριστίες.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Αδυνατώ να υπογράφω απευθείας αναθέσεις» – Επιστολή «βόμβα» από τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ στον πρωθυπουργό, «καρφώνει» Αυγενάκη

Επιστολή «βόμβα» απέστειλε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού, «Δήμητρα»,...

«Ο Ανδρέας μέσα από τα μάτια των παιδιών του»

Ένα ταξίδι στον χρόνο και μαζί στην πολυσχιδή προσωπικότητα...